Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen egészséget károsító...

Milyen egészséget károsító hatások, kórokozók, kóros veszélyek fenyegetik az ápolókat?

Figyelt kérdés
Szakdogámhoz kellene a válasz, de sehol nem találok olyan értelmes oldalt ahol ezeket leírnák. Néhány ötletem nekem is van de legalább 1 oldalnyi kéne még hogy teljes legyen.Ha tudtok olyan oldalt ami ehhez kapcsolódik vagy saját kútfőből akkor azt megköszönném!

2013. nov. 30. 14:21
 1/4 anonim ***** válasza:
MRSA? Staphylococcus aureus?
2013. nov. 30. 15:46
 2/4 anonim ***** válasza:
Első vagyok .... Nemrég jöttem ki a kórházból a traumatológián voltam ... az ápolók panaszkodtak, hogy sérvük lesz a sok beteg emelésétől pl.
2013. nov. 30. 16:25
 3/4 anonim ***** válasza:

Éppen most nyögöm a Calici mellékhatásait, híg vizes hasmenés, hidegrázás, hányinger. Valamelyik kedves betegtől kaptam és most szép lassan végigmegy a kollégáimon is. Egyébként mindenfajta kórokozó betámadhat minket, csak a gyakoriakkal szemben immunizáltak vagyunk, ugyan bennünk van, de nem okoz tünetet. Egyébként veszélyforrásnak nevezném az onkológiai osztályokon a citosztatikumokat is, nyilván a legtöbbjét az ápoló személyzet adja be, és mint tudjuk ezek sejtmérgek.

Kóros veszély lehet még a nálunk nagyobb, agresszív páciens. Ha nekem 50 kg-os nővérnek lekever egy sallert, hát biztos ott maradok.

Azután ne feledkezzünk meg a tűszúrásos balesetekről, mikor a betegben járt már a tű, de véletlenül minket is megszúr. Ennek azért van kockázata, mert mindenkit potenciálisan HIV, Hepatitis különböző változataival fertőzöttnek kell tekinteni (ezért kell kesztyű a vérrel és egyéb váladékokkal járó beavatkozásokhoz). Most hirtelen ennyi jutott eszembe.

2013. nov. 30. 17:50
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A sérv már nekem is eszembe jutott,természetesen a fertőzések is csak konkrétat nem tudtam írni! Mégegyszer köszi!
2013. dec. 1. 08:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!