Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ártalmas ennyi röntgen?

Ártalmas ennyi röntgen?

Figyelt kérdés
Kisfiunknak 1,5 éves koráig négyszer volt röntgen-vizsgálata. Mi sem örülünk, hogy ennyiszer kellett, de az orvos mindig úgy látta, hogy szükséges. (2 tüdő-röntgene volt tüdőgyulladás miatt, illetve 2-szer sajnos esés miatt röntgenezték.)
2013. nov. 28. 07:42
 1/4 anonim ***** válasza:
Akkora dózis még egy hörcsögnek is kevés lenne. Nem kell mitől aggódni. Persze nyilván minél kevesebb annál jobb.
2013. nov. 28. 07:48
 2/4 anonim ***** válasza:

Igen.

Van egy vitamin: Niacin, közömbösíti a rtg.sugarak hatásait, de nem tudom ennyire kicsi gyerek vajon kaphatja-e. És egy hátrány hogy amikor tudod, hogy rtg-re mész előtte kell elkezdeni szedni, és nyilván egy esés utáni rtg-re rohanásnál ez kivitelezhetetlen.

2013. nov. 28. 07:54
 3/4 anonim ***** válasza:
Igen. A röntgen sugárzás a legkisebb mennyiségben is ártalmas.
2013. nov. 28. 08:01
 4/4 anonim ***** válasza:
Az első válaszoló vagyok. Pár évvel ezelőtt készítettek egy tanulmányt a röntgen gépek sugárzásáról. A legnagyobb sugárdózissal járó felvétel a Mellkas röntgen. Ebből egy felnőtt embernek 1000 felvétel kellene, hogy egy hajszálnyit emelkedjen a rák vagy más sugárbetegségek esélye. Szerintem a sugárzó készülékekkel sokan tévedésben élnek.
2013. nov. 28. 08:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!