Vérvétel? Szerintetek befolyásolja?
Nekem is van cukor anyagcsere problémám és ezzel együtt diétával és tablettákkal 3.3-6.4 között tartom a cukrom, étkezés után 2-3 órával mérve. Vért vettek vizsgálathoz. A hosszú távú cukrom a HbA1c értéke 6.1% lett.
Ezzel együtt, mivel nagyon rettegek a vérvételtől, az adott méréskor az aktuális pillanatnyi vércukor 7.3 volt, a szokásoshoz képest jóval magasabb.
Szóval megemelheti a stressz a vércukor értéket.
Szerencsére nem lett magas az érték, pedig elég ideges voltam a vérvél miatt.
Kedves utolsó, 3,3-as érték az nem számít túl alacsonynak?
Az már túl alacsonynak számít. Normál tartomány: 3,6-6 mmol/l (éhgyomri)
Már nekem is volt 3,3 egyik nap a diétás reggeli (2 szelet vajas rozskenyér sok szalámival és bőséges zöldpaprika) után 2-3 órával mérve. Akkor gyorsan ettem még valamit.
Itt lehet találni hivatalosan elfogadott értékeket:
Glükóz, részletek: [link]
Az oldal most nekem valamiért lassan jön be. Van, hogy perceket is kell várni, mire betöltődik. Szerintem ha megnyitod és nem jön egyből, akkor tedd félre és találj addig más elfoglaltságot és nézd meg pár perc múlva. Addigra biztosan betöltődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!