Hallókészülékessel való találkozáshoz milyen jó tanácsot tudnátok adni?
sajnos nincs sok információm erről, tehát, oké, ha élőben beszélünk akkor ne hadarjak, meg beszéljek esetleg hangosabban. de van még valami amire figyelnem kéne? biztosan hallja majd amit mondok? (oké, tudom szájról is tud olvasni ha esetleg nem)
igazából csak azt szeretném, ha neki nem okoznék kellemetlen helyzetet a saját bénázásommal :) úgyhogy saját tapasztalatot is megoszthatnátok, esetleges első találkozókról sikettel/nagyothallóval :) köszönöm!
Vigyél magaddal elemet, biztos, ami biztos.
Nem kell semmi, azért van a készüléke hogy halljon téged.
Találkozásnál:
ha pl. megérkeztél és szólsz hozzá de nem hallja és nem vesz észre (másfelé figyel, nagy háttérzaj, stb) érintsd meg.
Igen, ha kicsit hangosabban beszélsz és artikulálva (ez fontos, nagyothallók szájról olvasnak) ez nagy segítség.
Lehetőleg csendes helyre menjetek, ahol nincs hatalmas háttérzaj...
A hallókészülék mindent felerősít, olyan mintha valami magnó-felvételt hallgatnál, ahhoz tudom hasonlítani...
Ez egyénileg eltérő, de mivel mindent erősít a készülék, a háttérzaj elkülönítése a beszédtől nagyon nehéz nagy zajban
Én tudom, mert amikor jól hallottam, nem volt ezzel problémám.
Mióta nem hallok jól és készülékem van, ez hatalmas probléma.
Problémám továbbá hogy egyszerre több emberre nem tudok figyelni egy társasági beszélgetéskor, de ez egyénileg változó melyik nagyothalló hogy és hány emberre tud figyelni, stb.
Végül mi lett?
Szerintem ő már hozta magával a tapasztalatait, és belerázódtál.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!