Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hallókészülékessel való...

Hallókészülékessel való találkozáshoz milyen jó tanácsot tudnátok adni?

Figyelt kérdés

sajnos nincs sok információm erről, tehát, oké, ha élőben beszélünk akkor ne hadarjak, meg beszéljek esetleg hangosabban. de van még valami amire figyelnem kéne? biztosan hallja majd amit mondok? (oké, tudom szájról is tud olvasni ha esetleg nem)

igazából csak azt szeretném, ha neki nem okoznék kellemetlen helyzetet a saját bénázásommal :) úgyhogy saját tapasztalatot is megoszthatnátok, esetleges első találkozókról sikettel/nagyothallóval :) köszönöm!

2013. nov. 16. 21:33
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ne aggódj. Hangosabban nem kell beszélned, azt megoldja a hallója. Az, hogy ne hadarj, az jó ötlet, ha tudsz erre figyelni. Nekem volt hallókészülékes ismerősöm, neki semmi problémát nem jelentett beszélni velünk, csak mikor táborban voltunk, este mondta, hogy most kiveszi a hallóját és semmit nem fog hallani. És tényleg nem hallott úgy semmit. Esetleg a neveknél, új szavaknál figyelj oda különösen, hogy ne hadard.
2013. nov. 16. 21:38
 2/9 anonim ***** válasza:

Vigyél magaddal elemet, biztos, ami biztos.

Nem kell semmi, azért van a készüléke hogy halljon téged.

2013. nov. 16. 21:39
 3/9 anonim ***** válasza:

Találkozásnál:

ha pl. megérkeztél és szólsz hozzá de nem hallja és nem vesz észre (másfelé figyel, nagy háttérzaj, stb) érintsd meg.

Igen, ha kicsit hangosabban beszélsz és artikulálva (ez fontos, nagyothallók szájról olvasnak) ez nagy segítség.

Lehetőleg csendes helyre menjetek, ahol nincs hatalmas háttérzaj...

A hallókészülék mindent felerősít, olyan mintha valami magnó-felvételt hallgatnál, ahhoz tudom hasonlítani...

Ez egyénileg eltérő, de mivel mindent erősít a készülék, a háttérzaj elkülönítése a beszédtől nagyon nehéz nagy zajban

Én tudom, mert amikor jól hallottam, nem volt ezzel problémám.

Mióta nem hallok jól és készülékem van, ez hatalmas probléma.

Problémám továbbá hogy egyszerre több emberre nem tudok figyelni egy társasági beszélgetéskor, de ez egyénileg változó melyik nagyothalló hogy és hány emberre tud figyelni, stb.

2013. nov. 16. 21:41
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem a kérdező nem tud elemet vinni mert nem tudja: milyen elem kell a hallókészülékbe, van azért pár méret: 13,10,312,675
2013. nov. 16. 21:44
 5/9 A kérdező kommentje:
Igen, az ilyen alapvető dolgok, hogy akkor érintsem meg de óvatosan, ne ijesszem meg ezekre gondoltam, csak mégis izgulok. Pont attól, hogy ne legyek béna. Ne hozzam kellemetlen helyzetbe. Persze biztosan megszokta már, de nekem még új lesz a helyzet :D
2013. nov. 16. 21:45
 6/9 anonim ***** válasza:
Ne izgulj, minden simán fog menni. :-)
2013. nov. 16. 21:49
 7/9 anonim válasza:
Hát attól is függ, hogy milyen hallókészüléke van és hány évesen kapta.. mert nekem is van az osztálytársaim zöme mai napig nem tudja, hogy bármiben is más lennék (szájról olvasni nem tudok) figyeld a reakcióit, ha a szádat nézi artikulálj, ha nem akkor nem kell, ha a füléhez nyúlkál oldalra fordítja a fejét, akkor beszélj hangosabban.. Hát kb. ennyi, amit javasolni tudok ( és az előző válaszolónak: akinek hallókészüléke van annak "az az élete" szóval mindig van nála elem (sok) és az is igaz, hogy különböző méretű kell más más fajtába)
2013. nov. 28. 22:19
 8/9 anonim ***** válasza:

Végül mi lett?

Szerintem ő már hozta magával a tapasztalatait, és belerázódtál.

2013. dec. 30. 14:08
 9/9 A kérdező kommentje:
Na legutolsó válaszoló, azóta találkoztam a sráccal többször is. Első alkalommal voltam megszeppenve, de utána már tudtam kezelni, ki kellett tapasztalnom, hogy hogyan jó számára ha kommunikálok :)
2014. febr. 6. 02:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!