Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni az arcszőr...

Mit lehet tenni az arcszőr ellen (lány esetében)? Milyen egészségügyi problémám lehet (minden lelet negatív)?

Figyelt kérdés
Nagyon zavar, hogy egyre erősödik az arcszőrzetem főleg az államon és a bajusz részen. Már 13 éves korom óta 2 hetente kell gyantáztatnom, mert annyira erős. Voltam pajzsmirigy-vizsgálaton és az eredmény nem mutat sem alul, sem túlműködést illetve jártam sokáig végleges szőrtelenítésre is, ami szintén teljesen eredménytelen volt. Többféle szőrnövekedésgátló krémet is próbáltam, azok sem segítettek semmit. Valaki van még ilyen helyzetben? Szeretném tudni, hogy mitől lehet ez.
2009. nov. 17. 21:25
 1/6 anonim ***** válasza:

Sajnos van ilyen, hormonális eltérés van mögötte ált.

Lehet, hogy ha fogi.gátlót szedsz elmúlik.

Klinikai kivizsgálást javaslok. (SOTE, v. DOTE..)

2009. nov. 17. 21:29
 2/6 anonim ***** válasza:

Hát a végleges szőrtelenítés 18 év alatt, pláne 13 évesen 100%-osan sikertelen szokott lenni, úgyhogy amiatt ne keseredj el, hogy nem sikerült.

Amúgy azt javaslom amit az első írt.

2009. nov. 17. 21:31
 3/6 A kérdező kommentje:

A klinikai kivizsgálás mit takar pontosan? Egyébként nem Mo-n lakom, ezért nem tudom, hogy milyen szakorvoshoz forduljak. Mo-n nem adtak beutalót, mert a pajzsmirigy-vizsgálat eredménye "tökéletes" lett.

Fogamzásgátlót sosem szedtem, lehet, hogy tényleg változtatna, nem tudom...bár még a végleges szőrtelenítés sem volt rá semmilyen hatással. Nem értem!

2009. nov. 17. 21:33
 4/6 A kérdező kommentje:
De én nem 13 évesen csináltattam, hanem 20 évesen. Most 23 vagyok és 2 évig jártam.
2009. nov. 17. 21:34
 5/6 anonim válasza:

(a lényeg, a többi rész csak lélekkiöntés :D) *cypromixet, aminél a fogamzásgátlás csak mellékhatás, eredetileg pont szőrösödésre/ zsíros pattanásos bőrre fejlesztették ki. Egy hónapja szedem de nálam már észre vehető a javulás : lassabban nőnek vissza, és gyengébbek is :)

Szerintem felesleges idegeskedni és vonakodni, hogy "várjunk vele" mert magától úgy sem fog helyre jönni. Drukkolok neked! :)

Végleges szőrtelenítésen én is voltam, nem te vagy csodabogár, 600 ezret dobtam ki az ablakon, egy kalap sz*rt nem ér...

Nekem sincs hormonzavarom, és én is szőrösödöm, nekem valószínűleg egy régebbi gyógyszer (roacuttan) mellékhatása, bár azelőtt sem voltam egy csupasz csiga, de utána, elkezdett szőrösödni a még a hátam is, a nyakam és az állam később. De hormonvizsgálatom voltam, ilyen gondom nincs. Még azt a magyarázatot adták, hogy lehet hogy a bőröm túl érzékenyen reagál a férfi hormonokra, és ezért lettem ilyen. Amikor először elmentem nőgyógyászhoz, vonakodott attól hogy hormonokat kapjak, de megígérte, ha egy év múlva sem lesz jobb, felírja. Mivel egyre rosszabb lett (egyre erősebbek a szálak, stb...) végre kegyeskedett felírni a *

2009. nov. 17. 21:52
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ez tényleg sokat segített! Remélem, hogy neked is javul a helyzeted, majd érdeklődni fogok, hogy milyen lehetőségek vannak, mert úgy látszik, hogy ez az egyetlen megoldás.
2009. nov. 17. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!