Gyerek laboreredményén mitől lehet magasabb a Monocyta, eosinophyl granulocyta és a basophyl granulocyta %?
Figyelt kérdés
A fiamnál (11 éves) évek óta mindig emelkedettebbek a fent nevezett értékek. Most ilyen lett:
Monocyta: 9.4% normál értéke lenne: <5
Eosinophylgranulocyta: 10.6% normál: <3
Basophyl granulocyta: 0.6% normál: <0.2
Ezek mellett a Direkt Bilirubin 18.0 umol/l ,
normál: 1.0-17
A többi értéke mindegyik normál tartományba esik
Mi lehet a baj? Azért nézettünk neki vérképet, mert sokszor fáj a feje.
2013. nov. 12. 10:40
11/11 A kérdező kommentje:
Szia! Most voltunk ma délután a fül-orr gégén, mert dugul az orra, de nincs benne semmi váladék, csak állandóan szipog. Ez is allergiás tünet, nála sokszor előjön. Megmutattam a véreredményt és a doki elküldte orr melléküreg röntgenre. Mindkét oldalon nyálkahártya megvastagodást mutat a röntgen, jobb oldalon erősebben,jól körülhatárolható 12mm X 10mm részen. De váladék, gyulladás nincs. Kértem a torokváladék mintavételt is, le is vették, 7 nap múlva jön meg az eredmény. Addig Nasonex allergiára való orrsprayt írt a doki, azt kell használni. Kb. egy hét múlva fejti majd ki a hatását. Egy hét múlva pedig megyünk a torokváladék eredményért. A bilirubin érték nagyon minimálisan emelkedett ő is azt mondta, teendő vele nincs. (én arra is gondolok, hogy mivel az elmúlt 2 hónapban 2 antibiotikum kúrán esett túl a fiam- arcüreg gyulladás miatt, talán ezek mellékhatásaként emelkedett most egy picit). Holnap háziorvoshoz megyek a lelettel még és megkérdezem hová tovább, hogy kiderüljön, végülis mire allergiás...
2013. nov. 14. 18:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!