Minden betegség lelki okokra vezethető vissza?
Figyelt kérdés
2013. nov. 10. 14:26
2/7 anonim válasza:
Kicsit bővebben:
1. Milyen lelki problémái lehetnek egy ma született csecsemőnek?
2. A középkori pestisjárványokat milyen tömeges lelki probléma okozta?
3. Milyen konkrét lelki probléma szűnt meg egy-egy védőoltás bevezetésekor?
4. Miért mindenkire illő, semmitmondó lelki okok sorjáznak a betegségek lelki okait elősoroló könyvekben?
Mára ennyi.
3/7 anonim válasza:
Szerintem a legtöbb igen.A csecsemő az anyjától is szerezhet betegséget,mert még nagyon szoros a kettőjük közötti kötelék.Persze ez sem kizárólagosan így van.
4/7 anonim válasza:
Egyszer hallottam, hogy a testi betegségeknek 75%-ban lelki oka van.
5/7 anonim válasza:
Igen. Minden egyes betegséget kivétel nélkül lelki probléma okoz.
6/7 anonim válasza:
Szerintem nem, és szerintem én tudom jól. :)
Azonban a lélek kihat a testre, emlékezzünk egyszerű dolgokra, mint az arckifejezés. Ugyanúgy húzhat a lekiállapot mondjuk egy mirigy vagy egy ér közelében egy izmot, stb. Kicsit több idő kell az ilyenfajta hatások kifejeződéséhez, mint egy késszúrás vagy egy kanál patkányméreg esetében, de halálbiztosak ezek is.
7/7 anonim válasza:
A krónikus, hosszan tartó betegségek jó részének valóban lelki okai vannak, - de nem mindnek! Viszont a gyógyulásukhoz a lelki tényezők IGEN nagyban hozzájárulnak, ugyanúgy, mint rosszabbodásukhoz is. A pogányok (materialisták) véleménye ellenére az EMBER három tényező szintézise: 1.Test, 2.Tudat, 3,Lélek - E három összetevő - mindenkinél különböző fajsúllyal, de tagadhatatlan kölcsönhatással irányítja az EMBER e három szintű életét, működését...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!