Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Tizenvalahány éve lejárt...

Tizenvalahány éve lejárt diazepámnak milyen (korból adódó) módosult hatásai lehetnek?

Figyelt kérdés

#gyógyszer #kémia #Diazepam #bomlástermék
2013. nov. 6. 15:08
 1/4 anonim ***** válasza:

Leginkább a hatóanyag-tartalmát veszíti el, de ennyi idő alatt akár káros bomlástermékek is keletkezhetnek benne.

Ne szedd be!

2013. nov. 6. 15:22
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi. Kábé ezt sejtettem. Esetleg egy vegyészetben járatosabb illető tudna konkrétabb tanácsot adni bomlástermék ügyben
2013. nov. 6. 18:43
 3/4 anonim ***** válasza:

Gyógyszertári asszisztens vagyok, minőségellenőrzési gyakorlattal. A gyógyszerekkel stabilitás vizsgálatokat végeztünk bizonyos időközönként (hónap, év, évek). Konkrétan Seduxennel nem dolgoztam, amit írtam, általánosan vonatkoztatható a gyógyszerekre, de tizenéves vizsgálatok nem is voltak.

A hatóanyagtartalom csökkenése a legjellemzőbb, ami pár hónap után még jellemzően nem mutatható ki, de évek után már jelentős lehet. A bomlástermékek pedig akár veszélyesek is lehetnek. Egy-két éve lejárt tablettákat én még be merem szedni, de tizenévest már nem kockáztatnék.

2013. nov. 6. 19:33
 4/4 A kérdező kommentje:
köszi. akkor beviszem őket :)
2013. nov. 6. 20:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!