Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ez a mutálás jele vagy valami...

Ez a mutálás jele vagy valami légúti megbetegedés?

Figyelt kérdés
Mostanában sokszor rekedt a hangom és estére meg 90%ban nagyon be van rekedve. Szinte állandóan köhögök, mert mintha valami "csikizné" a torkom. Nem nagyon tudom leírni ezt az érzést de köhögök egyek akkor az segíteni szokott. De vagy hogy addig húzom ezt a "csikis" dolgot amíg pl beszélgetés közben magamtól köhögök egyet. Meg olyan érzésem is van mintha amikor be van gyulladva a torkom és hurutos váladékot köhögök ki. De csak úgy érzem, mert ritkán köhögök fel valamit. Ez azért is idegesítő mert amikor beszélek akkor sokszor van ez hogy elkezdek köhögni, vagyok olyan ügyetlen hogy sokszor nyelem félre az üdítőket és akkor elkezdek köhögni mert félreittam és ettől a köhögés miatt meg még jobban rákezdek mert "csikis" a torkom. Meg már a családot is zavarja hogy folytan folyvást csak köhögök. Tudom hogy ennyiből nem lehet megállapítani de valami alapot azért meg lehet állapítani nem ? Remélem azért sikerült valamelyest átláthatóvá írni csak nem nagyon tudok fogalmazni. 12L

2013. nov. 5. 19:37
 1/5 anonim ***** válasza:
orvostanhallgató vagyok,hát ez semmiképpen sem a mutálás jele,lányoknál szinte észre sem lehet venni a mutálást,sok minden okozhatja a rekedtséget,a hangszalagok megerőltetése,gégegyulladás,akár gégedaganat is,azt is írtad,h váladékot köhögsz ki,tehát lehet h refluxod van,ami azt jelenti h a gyomor savas tartalma a nyelőcsőbe kerül,ami irritálja a hangszalagjaidat és ez okozza a rekedtséget,ha tartósan fent fog állni a probléma,akkor mindenképpen fordulj orvoshoz:)
2013. nov. 5. 22:24
 2/5 anonim ***** válasza:
az előző vagyok,az is lehet h valami vírusos,bakteriális fertőzéses gyulladás van a torkodon,ami a váladékképződést okozza
2013. nov. 5. 22:26
 3/5 anonim ***** válasza:
még mindig én vagyok,azt sem tartom kizártnak h orrsövényferdülésed van,ekkor az orrüregben pangó váladék nem tud másként eltávozni csak a garaton keresztül,vagyis hátul lefolyik a torkodig és úgy érzed mintha feljönne a váladék,és ha ez lefolyik akkor ez is okozhat rekedtséget
2013. nov. 5. 22:32
 4/5 anonim ***** válasza:
Lehet még allergia is, és az utolsó válaszban említett okokból adódik a csikizás meg a köhögés. Van a lándzsás útifű köhögéscsillapító szirup, nekem ilyen tüneteknél ezt írták fel (és kiderült, hogy többek között arra is allergiás vagyok, ezért nem múlt el).
2013. nov. 5. 23:18
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :) Pollenallergiás vagyok. Még én is szedtem valami szirupot ami hatott is de olyan undorító íze volt hogy mindig hányingerem volt tőle. Azóta nem igazán kóstoltam ilyeneket :D Viszont ez nem most kezdődött el. Már nyár óta ilyen. Van amikor nem köhögök meg sem érzem de van amikor egész nap ez gyötör. Viszont ha nagy levegőt veszek érzem ezt a "csikis" érzést.
2013. nov. 7. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!