Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Sos, nem tudom mit tegyek,...

Sos, nem tudom mit tegyek, hüvelygomba? Férfi elkaphatja?

Figyelt kérdés
Pár napja sűrű fehér folyásom lett, kissé darabos... Nem igazán törődtem vele, hisz nagy gondnak nem gondoltam, így mivel itt volt a barátom - távkapcsolatban élünk-, hagytam neki, hogy kielégítsen szájjal, és hogy hozzám dörzsölődjön - nem szexeltünk -. Aztán haza kellett mennie, és addigra már sűrű, erőteljesen darabos lett a folyásom, s a viszkető érzés is társul.. Ugye ez gomba? Orvoshoz nem igazán akarok fordulni, jelenleg nem is lenne aktuális.. itthon tudok tenni valamit? vagy tudtok ajánlani valami hasznos gyógyszert? Nem volt még velem ilyen, így tanácstalan vagyok, és tudom nagyon felelőtlen, de sosem gondoltam volna.. Akkor most a barátom is elkapta? Mit tegyek?

2013. nov. 4. 11:13
 1/4 anonim ***** válasza:

Igen, gomba, és nem árt orvoshoz menni. Igen, a barátod is elkaphatja ha éltek nemi életet.

Csak halkan jegyzem meg, elég nagy igénytelenségről árulkodik az ha valaki tudja hogy valami betegsége van, és nem megy orvoshoz vele, inkább otthon kísérletezik..

No, igen....vagy orvos, vagy nincs panaszkodás...

2013. nov. 4. 11:17
 2/4 Miklós G. ***** válasza:

Ha a tünetek jelentkeznek Nála is, akkor elkaphatta, de akár tünetek nélkül is válhat hordozóvá. A szájban is kialakulhat fertőzés, ez a gomba típusától függ, Candida pl. képes ilyenre. De igen, a tüneteid gombás fertőzésre utalnak. Erőteljesen vond meg a cukros és szénhidráttal dúsított táplálékot, használj hüvely pH helyreállító készítményt, emellett Candibene, Canesten, Canesten combi kúp, bármely gombaellenes készítmény jó lehet. A Canesten vény nélkül kapható, agresszívabb készítmények, mint Fluconazole, Econazole, ezek már vénykötelesek. A biztonság kedvéért ajánlom, hogy egy kúraszerű kezelést alkalmazzon Ő is egy pár napon keresztül, erre szintén megfelelő a Canesten krém. Ha nincs gombás fertőzése sem fog vele ártani.

Emellett azért ajánlom, egy nőgyógyász felkeresését, ha a tünetek nem enyhülnek!

Jobbulást!

2013. nov. 4. 11:22
 3/4 A kérdező kommentje:
Nem élünk egyelőre. Köszönöm a választ, de csupán érdeklődtem afelől, hogy van-e rá valami olyan mód, hogy a szégyellőségem miatt had kerüljem el az orvost...
2013. nov. 4. 11:23
 4/4 anonim ***** válasza:
a hüvelybeni problémát yoghurtos tamponnal tudod kezelni, ugyanakkor ne hagyd figyelmen kívül a gyomrodban levö gombatúlszaporulatot.
2013. nov. 4. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!