Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Van itt bőrgyógyász? verruca...

Van itt bőrgyógyász? verruca seborrhoica szokatlan pontszórványokkal?

Figyelt kérdés

Egy szabálytalan alakú enyhén karamellbarna áttetsző foltról lenne szó, 3 független orvosból 2 jóindúlatunak diagnosztizálta. Kb 6 mm-es

A pontos meghatározás

verruca seborrhoica szokatlan pontszórványokkal.

Szövettant nem engedtünk!

Kb 7-8 hónapja lehet meg, a teteje viszket, egyenlőre nem növekszik.

Az érdekessége pedig még az hogy olyan helyen van, ahol soha nem érhette napfény, a mell alatt!!!

Vérkép néha vashiányt mutat, mindemellett terhesség valószinűsíthető, teszt már kimutatja, de még nem látni.

Lehet ez rosszindulatú? Vagy

Válthat ez rosszindulatúra?

Mik lehetnek azok a pontszorványok?

Érdemes ebbe belevágni, levetetni?

Hogy lehet megállapítani szövettan nélkül hogy rosszindulatú e, vagy van e már vhol áttét?

Jó lenne ha szakember is írna!

2009. nov. 15. 02:16
 1/8 anonim ***** válasza:

A verrucák joindulatu daganatok, amiket dermatoscopos vizsgálattal állapithanak meg, a verruca seb. mindig joindulatu. Bár ha folt az érdekes, mert ezek kiemelkedők szoktak lenni.

De mért nem engedtetek szövettant ?

Amugy mell alatt ha sérülékeny érdemes levetetni, mert

sérüléseel csunyább, és naygobb lesz. Áttétet nem ad !!!

Tehát szövettan nélkül dermatoscoppal lehet megállapitani ( orvos ) hogy mi is ez igy valojában, de ezt ránézésre mondták, vagy hogy ?

2009. nov. 15. 02:29
 2/8 anonim ***** válasza:
( Börgyógyászaton dolgozom mint asszisztens ) elözö voltam.
2009. nov. 15. 02:35
 3/8 A kérdező kommentje:

Egyrészt a lehetséges terhesség miatt nem szeretnénk szövettant, másrészt ha mégis rosszindulatú akkor azzal elindítjuka véráramba a tumort, és felgyorsítjuk a folyamatot..

Leginkább a pontszórványok aggasztóak, bár a legutolsó orvos egy magánklinikán vizsgálta meg hiperkészülékekkel szinte az összes pontszórványt megvizsgálta és kijelentette hogy nem talált köztük rosszindulatút, de azt is közölte hogy mélyül befelé a dolog..

2009. nov. 15. 02:55
 4/8 A kérdező kommentje:

Az első orvos egy sztk-s orvos volt ő ránézésre mondta hogy kb 5 hónapunk van hátra..

Hát azt a két napot ami utánna eltelt a következő vizsgálatig nem kivánom senkinek se!!!

A másik két orvos már müszerrel vizsgálta meg..

2009. nov. 15. 02:59
 5/8 A kérdező kommentje:
Amúgy kicsit kiemelkedik azt elfelejtettem írni, és elég gyakran viszket..
2009. nov. 15. 03:03
 6/8 anonim ***** válasza:

Holnap melo, ha gondolod megkérdem a szövettanászunkat mit jelent a pontszorványok, ami nálunk nem nagyon elterjedt szóösszetétel, ( szövettani eredménykete is irok ) amugy ha Debreceni vagy akkor jobban tudnék segiteni !!

Irj privátra ha gondolod nagyon szivesen segitek.

2009. nov. 15. 12:52
 7/8 anonim ***** válasza:
Visszatérve ha tényleg verruca, terjedhet az is de nem ad soha áttétet, szoval ha gondolod küld emailba közeli képet , megprobálok segiteni ha nem laksz debrecenhez közel.
2009. nov. 15. 12:54
 8/8 attila.j válasza:
Sziasztok! 2 éve nekem is ilyen veruca seborrhoica lett a homlokomon. Nem nagyon foglalkoztam vele, doki is azt mondta, hogy levetetehetem, ha zavarna. Aztán nemrég kezdett kicsit nőni, meg viszketni. Már éppen el akartam menni levetetni, mikor 1-2 napja elkezdett bebarnulni, száradni és leperegni. Már egész pici és nagyon remélem hogy majd teljesen eltűnik. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek ez így oké? Tehát el tud múlni magától az ilyen bőrelváltozás? Vagy azért nézessem meg még egyszer?
2012. jún. 15. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!