23 éves lány vagyok, de még mindig nagyon félek a sötétben és a mai napig sólámpával alszom. Van erre valami megoldás?
Hangokat is hallasz? Mintha valaki járkálna a lakásban, néha beszélgetés foszlányokat? Egy hideg kéz érintését?
NE FORDULJ MEG!!!!
Meg kell tudnod hogy mi az oka annak hogy félsz. Én régen 13 évesen csak úgy tudtam elaludni hogy világított mellettem az éjjeli lámpa, ha már éjszaka volt és esetleg anyám lekapcsolta akkor már nem volt baj, de elalváshoz kellett, és én egyik napról a másikra megpróbáltam azt hogy lekapcsolom és megpróbálok úgy elaludni. És ez bejött. Legtöbbször ez azért van mert a nagyon kisbabákat erre szoktatják hogy van körülöttük egy kevéske fény és így szokják meg és a hirtelen teljes sötétség zavarhatja őket, ami kihathat nálad is például a felnőtt korodra.
A barátnőm mondta is hogy a szülei például amikor hazavitték a kórházból újszülöttként este alvásnál üvöltött mint a sakál és csak akkor nyugodott meg ha világított a kislámpa, mert a kórházba megszokta azt hogy valamilyen szinten világít ott minden, és ennek ez az oka. És valószínű hogy sokaknál is ugyanez a helyzet és még nálad is.
De lehet ez egy későbbi rossz élmény is akár. Én például régen rohadtul féltem amikor éjjel vihar volt és villámlott, egyszerűen idegesített de akkor óvodásként még nem így fogtam fel és csak a lámpa fénye volt az ami eltompította az állandó villanásokat és mellette elbírtam aludni. Ez még most is így van sajnos már nem félek csak mindig felriadok ha villámlik és igaz hogy olyankor csak lehúzom a redőnyt és kalap, de sokszor ha hazamegyek a szüleimhez akkor nem tudom mert nincs redőny csak sötétítő függöny de az nem fogja fel teljesen a fényt.
most ne kovezzetek meg, de en is igy voltam ezzel, kisebb koromban, amikor lattam bizonyos dolgokat. beszelni nem tudtam veluk, de sokszor lattam oket, es erintettek is meg. errol csak a csaladom tud. akkoriban rettegtem ezektol, es csak ejjeli lampaval tudtam aludni. nagyjabol 12 eves koromra elmult, azota nem latok semmit, egyszercsak megszunt. azota csak sotetben tudok aludni.:)
kerem azokat akik nem hisznek az ilyen dolgokban tartsak meg a velemenyuket. ateltem ezeket a dolgokat, es egeszseges vagyok.
Tudom...nem mostani a kérdés de hátha látod..
https://www.youtube.com/watch?v=nDq6TstdEi8
Mesterséges vihar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!