Háton alvásra hogyan, milyen módszerrel lehet átszokni?
Szeretnék háton aludni, de világ életemben hason feküdtem (Anyu szerint már születésemtől fogva). Viszont annyira kicsavarodik a testem alvás közben, hogy reggelente hát- és derékfájással ébredek.
A másik problémám, hogy az arcom nagyon meggyűrődik alvás közben. Ha erre külön van valami megoldás, megköszönném!
Mit tehetnék? Milyen módszert ajánlotok, hogy háton aludjak? Bármilyen jó ötletet (nem hülyeséget!) szívesen fogadnék!
gondolom napozni is szoktál. azt sem csak hason tesszük :-)
én általában oldalt fekszem, de próbáld meg először esetleg ugy, hogy félig ülő helyzetben párnázval a hátad mögött TV-z pl.vagy kicsit nagyobb párnával a fejed alatt.
ha sokat fáj a hátad, hanyatt fekve próbálj sokat nyujtózni ugy is, hogy ellentétes kéz-láb mozduljon. de nagyon lassu mozdulattal nyujtózz. (kicsit át kéne masziroztatni valakivel ilyenkor valami finom maszázs olajjal. én szretem a narancsos fahéj olajat.
Már nem napozok, de régebben igen. Viszont akkor sem órákat és nem aludtam el közben. :D
Valahogy mindenképpen át kell szoknom a háton fekvésre. Sem a hátam-derekam, sem az arcom nem tolerálja. Majd megpróbálkozom a félig ülő pózzal. :D Valamelyik filmben is láttam ilyent.
Ne nevessetek ki, de már hipnózisra is gondoltam...
ebben a félig ülős TV néző pózban nem biztos hogy el tudsz aludni, de hátha elnyom az álom.
háton fekvésnél, meg ha netán feszült lennél, az izmaid nem engednének pihenni, próbáld meg, hogy felhuzod a hasadhoz a két lábad, átkarolod a kezeiddel, és igy összegömbölyödve (persze a fejed is tartozzon bele az összegömbölyödésbe, másképpen a nyak rész megfájdul)kicsit hintázol a hátadon előre-hátra,- jobbra-balra.
lassan!!! nem kapkodva. Kilazulnak kicsit a hátizmok (legalábbis nekem bevállt. pilates órán csináltuk gyakorlatok közben ezt a gömbölyü hintázást)
Hat es derekfajassal ebredsz
Tehat mar megelozesrol nem tudunk beszelni, csak orvosolni lehet
Azert sok sikert a megelozeshez
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!