Van még itt rajtam kívül olyan, aki naponta maximum fél liter folyadékot iszik? Hiába vagyok kiszáradva, nem tudok inni. Ebből lehet baj?
Én is régen kevés folyadékot ittam, max. 1 litert, de azóta ha kell, ha nem mindig iszok 1-1 kevés vizet és így a nap végére összejön simán a 2 liter.
Amúgy nagyon is lehet bajod belőle. A veséddel is lehet bajod, sok méreganyag nem tud távozni, a véred is besűrűsödik, sokat fájhat a fejed és még más dolgok is.
Én sem ittam régen sokat, igaz bajom nem lett belőle, de azért csak rákérdeztem az orvosomnál, hogy hogyan változtassak ezen. Mondta, hogy tegyek egy 2 literes flakont oda, ahol a legtöbbet tartózkodok (tehát tettem egy flakont az íróasztalomhoz, és a gépemhez is egyet). Tanulás közben amikor mondtam magamban a leckét, belekortyolgattam a vízbe, és mire megtanultam a víz el is fogyott. Amikor meg böngésztem a neten, vagy egy filmet néztem szintén iszogattam a vizet, és az is elfogyott. Szerintem ez egy nagyon jó módszer, hogy rászokjon az ember a vízivásra, mert már egy jó ideje nem használom ezt a módszert, és érzem, hogy gyakrabban vagyok szomjas, mint régebben.:)
Persze felnőtt ember alkalmazhatja munka közben, tv-zésnél, beszélgetésnél, olvasásnál, és had ne soroljak fel mindent. Remélem segítettem ezzel a módszerrel, nálam bevált! :)
Hát ezzel én is küszködök. Ha reggel sikerül leküzdenem a torkomon 1 dl folyadékot akkor napközben lemegy több mint 1 liter.De általában én úgy szoktam járni, hogy valamikor délután 2 óra körül jövök rá, hogy a reggeli 2 korty kávé az össz folyadék, ami bennem van.
Teljes mértékben tisztába vagyok a folyadék hiány összes következményével,de ettől még nem leszek szomjasabb.
Szóval nekem csak ez a trükköm van, hogy ha reggel megerőszakolom magam / mert hogy én akkor sem vagyok szomjas/ és lenyomok egy pohár vizet valahogy napközben könnyebben tudok inni, valahogy jobban kívánja a szervezetem.
Baj az lehet belőle:
vizelet besűrűsödése: vesekő
Sűrű vér: agyi keringés lelassulása és minden kis hajszál érben is csak vánszorog ilyenkor az ember vére.
Hamarabb keletkezik bárhol vérrög.
Szédülés, fülzúgás stb.
Nagyon komoly gondjaid lesznek belőle. A vesekő, húgykő a kisebb bajok közé fog tartozni.
Mit jelent az, hogy nem tudsz inni többet?
*többi meg mind egészségtelen
esetleg tea, mézes-ecetes víz, kefír
am meg lehet nem jó nálatok a víz, van ahol én sem szeretek inni, es inkább kiszáradok, nagyon kellemetlen
nézz utána van e a közeletekben forrásvíz, vagy szerelj fel vízszüröt, sokan használnak ilyet, állítólag a fordított ozmózisu tisztítók a jók, bármit is jelentsen ez:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!