Mit gondoltok erről a járványról? Én már kezdek aggódni, mert elég sok sulit-ovit bezártak. Sajnos mi nem oltathatjuk magunkat. Így még jobban félek.2 kicsim van.
Ez az egész nagyon fel van fújva! Sokkal veszélyesebb a "hagyományos" influenza, mint ez, és abból sem csinálnak ekkora ügyet. Most már mindenre ráfogják, hogy "ez biztos, hogy a H1N1", közben a "hagyományosnak" is most van itt az időszaka, de arról egy szó sem esik! Ez az egész propaganda, hogy minél több ember beoltassa magát az oltóanyaggal, ami nem is volt hosszútávon tesztelve, nem ismeretesek a hosszútávú mellékhatások, csak tippelni tudnak.
Csak egy kis statisztika: a "hagyományos" típusú influenza szövődményeiben szenvedő emberek 8-9%-a hal meg (azaz 100 olyan emberből, aki elkapta a azt az influenzát és felléptek a szövődmények, 8-9 meg is hal, általában tüdőgyulladásban, mert ez a leggyakoribb szövődmény). A H1N1 szövődményeitől szenvedőknek mindössze az 1-2%-a hal meg. Az oltóanyag nem 100%-osan biztos, de még a 75%-ot sem éri el. Erről elfelejtenek szólni. Tehát ha beoltod magad, sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy a gyógyszer ismeretlen mellékhatásaitól fogsz szenvedni, mint az, hogy meghalsz a H1N1 szövődményeiben.
Én emiatt nem oltottam be magam. Nem vagyok kísérleti nyúl. Sosem kaptam el az influenzát, de tavaly beoltattam magam, a szüleim nyomására. Érdekes, akkor elkaptam és másfél hónapig nyomtam az ágyat...
Megmondom őszintén, sokáig én is csak legyintettem. Soha életemben nem oltattam be magam. Ha egészséges az ember, akkor jobb, ha maga termeli ki az ellenanyagot az ilyesmire, s ha elkapja,akkor ez általában be is következik. Túl kell esni rajta, ha már elkaptuk és kész.
A gond csak azzal van, ha valaki beteg vagy terhes, és a magas láz több kárt okozhat a babának, mint az oltóanyag állítólagos mellékhatásai, vagy ha kisgyerek van otthon.
Nálunk is van 2 pici, akik még nem olthatók.
Most először szántam rá magam és férjemmel, iskolás fiammal együtt beoltattuk magunkat. Nekem az volt a döntő, hogy a kicsik minél kevesebb eséllyel fertőződjenek meg, de ha mégis megtörténik, akkor ne legyünk lehetőleg mindannyian betegek. A tavasszal átestünk családostul egy vírusfertőzésen, magas lázzal, hasmenéssel...stb. Nem kívánom senkinek. Én is 40 fokos lázzal alig bírtam felállni, s ott kínlódott mellettem a másik két fiam. A kicsibaba "csak" azért úszta meg, mert akkor még szopizott. Iszonyú volt betegen, lázasan még további betegeket ápolni. Amikor már kidőltem, jött anyukám segíteni, ami jó volt ugyan, de ennek következtében elkapták ők is és végigment a nyavalya az egész családon, pedig vannak öregek és betegek is köztük.
Attól nem félek, hogy belehalnánk vagy ilyesmi, hisz a betegségek, influenzák hozzátartoznak az élethez, s inkább a szervezet legyen felkészülve rá, és gyűrje le magától. De ez tényleg csak egészségesekre vonatkozik.
Szóval én nem magam miatt, hanem a többi családtagom, barátaim miatt oltattam be magam, hogy a legkevesebb eséllyel adjuk át a fertőzést.
Ami meg a mellékhatásokat jelenti.... nem kommentálom túlzottan, mert nem vagyok szakember, s nem én teszteltem, de szerintem, ha már félelemkeltés, meg hasonlókról beszélünk, akkor inkább ez az. Ugyanolyan gyanús nekem, amikor a "lehetséges" mellékhatásainak veszélyeit firtatják, mint az, hogy eszeveszetten halálos a vírus. Legalábbis szerintem.
Egyébként engem tájékoztattak a H1N1 oltás védettségétől. Nem titkolóztak: 70%-ban véd, de nekem a fent leírtak alapján ez is elfogadható volt.
tényleg nemkell ettől ennyire félni, 99%ban azoknál vannak szövődmények akik már elege betegek.
nemsokára lecseng ez a járvány is, csak előtte még egybekötik a hagyományos influenzával, aztán majd jövőre jön a bogárinfluenza.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!