Miért nem szabad desztillált vizet inni?
Wikipédián azt írják, hogy sok helyen már a háztartásokban is használnak ilyen készülékeket, amik a csapvizet desztillált vízzé alakítják át, vagy mondjuk tengerparti területeken a tengervizet desztillálják, hogy ivásra alkalmas legyen. Viszont múltkor a labortanárunk azt mondta, a desztillált vizet nem szabad meginni...azt is mondta, hogy miért, csak már elfelejtettem.
Szóval ha ilyen sokan isznak desztillált vizet és nincs semmi bajuk gondolom (különben miért innák azt?), akkor a labortanár miért mondta, hogy nem szabad? Vagy azt külön arra a desztillált vízre értette, amit a laborokban használunk? Mert elvileg azokat az ételeket, italokat, amiket beviszünk a laborba, már nem tekintjük ételnek és italnak, hanem vizsgált anyagnak vagy minek. Szóval nem szabad elfogyasztani.
Szerintetek mire gondolt?
15L
Szintén az első vagyok. Még annyi, hogy az ozmózishatás miatt az szinte teljesen biztosan károsabb, ha egyszerre iszik sokat az ember ebből a vízből.
A tengervizekből nyert desztillált vízbe pedig általában mesterségesen visszapótolják az ásványi anyagokat.
Semmi baja nem lesz egy egyátlagos életmódot folytató embernek akkor, ha csapvíz helyett rendszeresen desztillált vizet iszik.
Nincsenek benne ásványi sók, de azokat normális étkezéssel, más italok fogyasztásával amúgy is magunkhoz vesszük.
Több országban, pl. Hollandiában a csapvíz összetétele szinte desztillált víz minőségű, vagyis üres, mégsem halnak bele tömegesen az emberek.
Az ellenkezője már inkább valós veszély, vagyis ha túl sós vizet iszunk, pl. tengervizet, az károsan hat szervezetünk sóháztartására és az említett ozmózisnyomás miatt sejthalálhoz vezet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!