Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Az egy hetes köldök piercingem...

Az egy hetes köldök piercingemet knhetem aloeverával?

Figyelt kérdés
Már egy hete szúrták és nem is fáj mostmár, csak vigyáznom kell vele. Minden nap kétszer kentem Betadine-nal és letapasztottam. A tapasz ragasztója mostmár irritálja a bőrömet (pirosodik, viszket), és szeretném abbahagyni, viszont akkor nem kenhetem Betadine-nal, mert megfogja a ruháim. Az lenne a kérdésem, hogy aloeverát használhatnék-e rá.
2013. okt. 19. 01:49
 1/4 anonim ***** válasza:
Nyugodtan használd.
2013. okt. 19. 08:32
 2/4 anonim ***** válasza:
viszont,ha nem ragasztod le mindenhova elkened és nem ott marad,ahol kéne. Úgyhogy kenés után egy jó darabig hagyd szabadon.
2013. okt. 19. 08:33
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha ragasztani szeretnéd, használj mefix-et leukoplast helyett, az nem irritatív, ellenben ilyenkor már tényleg nem érdemes. DE! Ne kezeld Betadine-nal, alapból sem tesz neki jót, a szakszerű utókezelés minden piercing esetében a sóoldatos módszer. Főzz ki valamennyi vizet, mikor még langyos, mérj ki belőle egy csészényit (250ml), majd keverj el benne 1/4 teáskanál nem-jódozott(!), finomra őrölt tengeri sót. Egy adagot ne használj többször, mindig friss oldattal dolgozz! Ezzel naponta néhányszor "mosd át", legegyszerűbb módja ha egy csészét szorítasz a piercingre, és néhány percig ott tartod.
2013. okt. 19. 10:07
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors és hasznos válaszokat!
2013. okt. 19. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!