16évesen napi szinten fáj a derekam meg a gerincem. Mitôl lehet ez?
Lehet, hogy csak egyenesen kellene ülnöd a padban.
Mikor nem kell írnod, dőlj hátra és a háttámla mögé rakd a kezed, akkor biztos egyenesen ülsz. Először biztos, hogy kényelmetlen lesz, de ne add fel. Nekem ez anno segített. Ha nem, akkor tényleg orvos!
Szia!
Nekem is hasonló problémáim voltak a te korodban kezdődött.
Kivizsgálás után derült ki, hogy Schmorl csomók vannak a csigolyáimon, ráadásul 3.
A későbbi leleteimen már Schmorl hernia szerepel.
Ami azt jelenti, hogy a csomóimból sérvek lettek, egymás alatt 3 csigolyán a derekamnál.
A "Schmorl csomó" és a "Schmorl hernia" kifejezést van, hogy egymás szinonímájaként használják. Nekem is volt-van.
A megoldás: gyógytorna. Bevált, nem fáj, tudok rendesen sportolni is.
Ha sokat (heteket) lustálkodom (nem mozgok), akkor újra előjön, de némi mozgás - sport újra elűzi.
16 évesen biztosan ilyesző a gyógytorna kifejezés, de ne legyen az. Én 30 évesen jártam oda, és nagyon jól szórakoztam. Nyitott, fiatalos gyógytornászunk volt, fiataltól nyugdíjközeli felnőttig vegyesen voltak nők és férfiak a társaságban. Heti 2x1 órában elég hamar javult a helyzet, és néhány hónap után eltűnt a bajom, de a társaság (és az egészség fenntartása) miatt még sokág jártam oda.
Ha mégis nagyon idegenkedsz a dologtól, akkor: lehet kettesben is lenni a gyógytornásszal, valamint ha keresel, fogsz találni gerinc (-körüli) izomzat erősítő gyakorlatokat, amiket otthon is végezhetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!