Antidepresszáns és teherbeesés?
Citagent szedek 1,5 hónapja. Már kezdek jobban lenni. A depresszióm miatt felfüggesztettük a babaprojektet, de nem védekezünk 100%osan, sőt... Nagy baj lehet ha a gyógyszer szedése közben terhes leszek? Jövő héten pénteken megyek vissza a pszichológushoz, majd megkérdezem tőle is, de aggódom.
Valaki írna tapasztalatot vagy véleményt?
Nem hinném, hogy lennének statisztikai adatok erre vonatkozóan, mert az ilyen gyógyszereket általában terhesen nem szedik.
Én csak arra reagálnék, hogy magam is voltam depressziós, szerencsére jóval a gyermekvállalós időszak előtt, és én a helyedben nem próbálkoznék addig, amíg ki nem lábaltál ebből, minimum fél de inkább egy éve.
Mert gyógyszer nélkül kellene jól lenned, és csak aztán próbálkozni.
A terhesség-szülés-gyermekágy, és még a kisbabás korszak is nagyon megviseli a szervezetet, a hormoningadozás miatt ilyenkor még annak is vannak problémái a depresszióval, akinek amúgy nincsenek.
Érdemes lenne ezt a pszichológusoddal átbeszélni, ha már úgyis jársz hozzá, vagy a pszichiátertől megkérdezni.
Amíg meg nem tudod, hogy terhes vagy-e, addig talán nem érdemes ezen gondolkozni, amennyire tudom az ilyen gyógyszereket drasztikusan abba hagyni is veszélyes lehet. (Mármint a hatását tekintve)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!