Az ioncserélt vizet meg lehet inni, nem mérgező?
Üdv!
Látom még nem született egyértelmű válasz - nekem sincs sajnos.
Összefoglalnám azért:
- Az ipari desztillált víz / ioncserélt víz nyilván nem emberi fogyasztásra van, hanem vasalóba, akkumulátorba. Itt mivel nem cél az emberi fogyasztás, akármi is lehet benne, baktériumok is akár, ezért nem alkalmas.
De a kérdés nem is erre vonatkozik, hanem olyan esetekre, amik emberi fogyasztást céloznak - tehát pl. vízszűrők, vagy a kérdező által említett "üdítő".
- Tény, hogy nem marad utána vízkő, ami jó a mosógépnek... Kérdés, hogy nekünk embereknek jó-e... Ha jól tudom a kalcium és magnézium ionok helyére nátrium ionok kerülnek
az ioncsere folyamatban, tehát az oldott anyag mennyisége nem változik, csak éppen nem rakódik ki vízkő formájában.
Kérdés továbbra is az, hogy ilyen ioncserés vízszűrővel előállított víz nem károsabb-e, nem terheli-e a szervezetet jobban, mint a csapvíz pl?
Én aktív szenes szűrős kancsót használok. Ennek a szűrőbetétjében is van vízlágyító hatású anyag a szén mellett. Megmértem csepegtetős vízkeménységi tesztelővel, és a csapvíz 14-15 NK keménységűre jött ki. A frissen cserélt vízszűrővel pedig 7-8 körüli értéket mutatott, tehát lágyabb lett a víz. Ízre kellemes, a tea világosabb ezzel a szűrt vízzel, stb. Persze idővel a szűrő elhasználódik, és már nincs a fent említett jótékony hatása. Mivel elég drága a szűrő, ezért gondolkodom valami olyan megoldásban, ami az egész lakás vizét kezelné, de legalábbis egy szűrt vizes ivó csapot szeretnék telepíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!