Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Az ioncserélt vizet meg lehet...

Az ioncserélt vizet meg lehet inni, nem mérgező?

Figyelt kérdés
Mi a célja az ioncserélésnek, mi célból teszik ezt a vízzel? Láttam az üzletben egy olyan italt, aminek az szerepelt a címkéjén, hogy ioncserélt víz + alkohol. (Eddig úgy tudtam, hogy az ioncserélt vizet nem szabad meginni.)
2013. okt. 14. 19:40
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Miért alkalmatlan a fogyasztásra? Milyen hatása lehet az emberi szervezetre? (Csak mert mint fentebb írtam, árusítanak az üzletekben ioncserélt víz alapú italokat)
2013. okt. 19. 17:33
 12/13 Zollux válasza:

Üdv!

Látom még nem született egyértelmű válasz - nekem sincs sajnos.

Összefoglalnám azért:

- Az ipari desztillált víz / ioncserélt víz nyilván nem emberi fogyasztásra van, hanem vasalóba, akkumulátorba. Itt mivel nem cél az emberi fogyasztás, akármi is lehet benne, baktériumok is akár, ezért nem alkalmas.

De a kérdés nem is erre vonatkozik, hanem olyan esetekre, amik emberi fogyasztást céloznak - tehát pl. vízszűrők, vagy a kérdező által említett "üdítő".

- Tény, hogy nem marad utána vízkő, ami jó a mosógépnek... Kérdés, hogy nekünk embereknek jó-e... Ha jól tudom a kalcium és magnézium ionok helyére nátrium ionok kerülnek

az ioncsere folyamatban, tehát az oldott anyag mennyisége nem változik, csak éppen nem rakódik ki vízkő formájában.

Kérdés továbbra is az, hogy ilyen ioncserés vízszűrővel előállított víz nem károsabb-e, nem terheli-e a szervezetet jobban, mint a csapvíz pl?

Én aktív szenes szűrős kancsót használok. Ennek a szűrőbetétjében is van vízlágyító hatású anyag a szén mellett. Megmértem csepegtetős vízkeménységi tesztelővel, és a csapvíz 14-15 NK keménységűre jött ki. A frissen cserélt vízszűrővel pedig 7-8 körüli értéket mutatott, tehát lágyabb lett a víz. Ízre kellemes, a tea világosabb ezzel a szűrt vízzel, stb. Persze idővel a szűrő elhasználódik, és már nincs a fent említett jótékony hatása. Mivel elég drága a szűrő, ezért gondolkodom valami olyan megoldásban, ami az egész lakás vizét kezelné, de legalábbis egy szűrt vizes ivó csapot szeretnék telepíteni.

2019. ápr. 6. 23:34
 13/13 fbri03d válasza:
Ennyi butasságot.. - Analítikán elég desztilált vízzel dolgoztunk, hogy tudjuk, mit mondott erre a tanárnő.. "Víz bázis" Azaz oldandó közeg, az a közeg, melyben bármi oldódhat a reakciók során, nem mérgező, színtelen, színtelen, szagtalan, folyadék. Amit megold, azt magával viszi. Ennyi. - A rengeteg kicsapódott Kalcium-karbonátot, vízkövet látunk a réz ion cserélő tornyon, mely ott állt a terem ajtajában a sarokban. - Tehát, ha valakinek kedve szottyan átöblítenni a szervezetét desztilált vízzel - tegye. De visszi a még nem oldott, fel nem szívódott ásványi anyagokat is magával, közege telítődésekor. Csak a szervezet lesz megcsapanva, mikor az ott old meg mindent, ahova küldtétek. - A kérdésre válaszolva: Most keresem én is mit jelent a "izopropil alkohol". - Talán az is ion cserélt "tisztított alkohol" lenne? - Mert a gyógyszer tárba, hiába kértem, nem tudták a létezését sem. Na, de mikor bezzeg "Denaturált szesz" - t kértem, akkor bezzeg adtak. Ennyit az üdítőkben szereplő "hígított alkohol" - ról, melyre a kérdező tette fel a választ: deszt víz + deszt alkohol, mely felhított, s jobban elegyednek a belekevert dolgok. - Szívesen.
2023. márc. 21. 03:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!