Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Létezik rágó-függő? :S

Létezik rágó-függő? :S

Figyelt kérdés
Azt hiszem, én az vagyok.. Ha nincs a számban, ideges vagyok, minden bajom van. :S
2009. nov. 10. 14:34
 1/9 anonim ***** válasza:

Én is az vagyok, de én inkább kettesével eszem őket, 10 percig rágom, aztán jön az újabb adag...

hát ez se jó, tudom.....

2009. nov. 10. 14:40
 2/9 anonim ***** válasza:

Nekem is az a tapasztalatom (szerencsére nem saját bőrömön tapasztaltam), hogy alakulhat ki függőség, ami sajnos elvonási tünetekkel is jár, ha nincs lehetőség rágózásra.

Amúgy annyi dologból alakulhat ki ilyen, hogy már szinte az a csoda, ha valakinek nincs ilyenje. A rágó egyike azoknak, amik legalább amúgy kárt nem okoznak, csak a hiányukkal, ha már megtörtént a függés.

2009. nov. 10. 14:42
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A Dr. House egyik részében volt erről szó, egy hapsi leszokott a cigiről és rászokott a rágóra és a doki rájött hogy ettől volt hasmenése. Ezt is lehet túladagolni, szóval káros, tesóm is így járt.
2009. nov. 10. 15:08
 4/9 anonim ***** válasza:
én tuti az vagyok, napi 2 az adagom kb. van hogy elfelejtem és minden bajom van. és akkor beugrik, hogy hoppá, rágó...egyből minden jobb. 19/L
2009. nov. 10. 15:43
 5/9 anonim válasza:

Amugy a Dr.House ban nem konkrétan a rágozás okozta a hasmenést hanem az hogy szorbitolt tartalmazott ami majdnem minden rágoban van.

De csak akkor okoz hasmenést ha télleg sokat eszünk

Pl.:napi 1 csomag

2009. nov. 10. 16:50
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

1 csomag már soknak számít?

Én napi 2-t eszek meg.. Akkor ezért van hasmenésem.. Legalább erre is fény derült.. Köszi mégegyszer :D

2009. nov. 10. 16:54
 7/9 anonim ***** válasza:
Az könnyen meglehet, hogy ez a hasmenés oka. Rá van írva a csomagra általában, hogy nagyobb mennyiségben hasmenést okozhat. Majd nézd meg!
2009. nov. 10. 17:31
 8/9 A kérdező kommentje:

Tudom.

De nálam a nagyobb mennyiség az 4-5 csomagnál kezdődik :)

2009. nov. 10. 17:33
 9/9 anonim ***** válasza:
Rágózás valamilyen szinten károsít. De nagyon kis szinten. Ugyanis mikor valami a szádba kerül akkor beindul az emésztés, nyálat termel a szád nyálmirigyei, a gyomrod beinditja a sav működést, különböző enzimekét. És ez nem éppen van jó hatással a gyomrodra...
2009. nov. 10. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!