Mekkora vérnyomás-emelkedéstől fájhat a fejem?
Kb fél éve szedek rá gyógyszert, nyáron végig 105-110/80-at mértem, pulzus 50-60.
Mióta suli van, nagyon sokszor van migrénem, szinte minden nap. Főleg, miután felmegyek a 2. emeletre, lüktet a fejem is.. Kicsit futottam itthon, majd megmértem egyből és csak 120/80 volt, pulzusom 70.
Lehetséges, hogy ettől a 15- esetleg 30 Hgmm növekedéstől fáj a fejem, és majd megszokom és ez lesz a normális vérnyomásom?
Ja és a futás után is ugyanúgy migrénesen fájt.
De ma pl álltam a buszon, tehát semmi megterhelő nem volt, mégis majdnem szétrobbant, csukott szemmel buszoztam, annyira nem bírtam a fényt és hánynom kellett...
Vagy vérnyomás-gond, vagy ennyire kimerültem már..
De ha mondjuk eddig 100/70, aztan felmegy 135/80-ra, ami hatareset, attol az mar magasvernyomas...
Pont fejfajasnal nem tudom megmerni, foleg suliban faj, meg buszon...
De valamitol szornyen stresszelek, kattogok napok ota...
Nem tudom, mitol. Nem sok okom van ra... Lenyugodni meg sehogy se tudok..
De a fejem 2 hete faj
A 135 sem magas vérnyomás. Ráadásul fizikai,lelki megterhelésre mindenkinek emelkedik a vérnyomása. A szabályos vérnyomásmérést úgy kell csinálni,h mielőtt megméred leülsz,lefekszel 10-15 percre.
Érdemes lenne most 1 hétig rendszeresen mérni(naponta 3x)a vérnyomásodat és leírni,h miket mértél.
De magas vernyomas, es attol is lehet fejfajas. Mert addig az alacsonyabbat szokta meg.
Tudom, hogy kell vernyomast merni...
Aha. Nem,de mindenkinek felmegy vérnyomása,mégsem fáj a feje. Lehet,hogy te érzékenyebben reagálsz erre az emelkedésre,de ez nem azt jelenti,hogy magas a vérnyomásod.
Egyébként,ha a megerőltetéstől kevesebb vér jut az agyba szintén fáj a fej.
Tehát akkor szerinted ne is foglalkozzak vele, én ilyen vagyok (2 hete), és ez így is marad...
Hát köszi a válaszod, annyira sokat segítettél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!