Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Lehet halálos, ha valaki sok...

Lehet halálos, ha valaki sok algopirint vesz be egyszerre?

Figyelt kérdés
Nincs semmilyen öngyilkossági hajlamom, csak hallottam egy történetet és kiváncsi vagyok, hogy lehetséges-e.
2009. nov. 8. 20:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Mennyi az a sok?
2009. nov. 8. 20:44
 2/13 A kérdező kommentje:
Egy egész "doboznyi" algopirint.
2009. nov. 8. 20:51
 3/13 anonim ***** válasza:
Szerintem nem.
2009. nov. 8. 20:56
 4/13 anonim ***** válasza:

"Túladagolás esetén hányingert, hányást, hasi fájdalmat, veseműködés károsodására utaló tüneteket, ritkábban központi idegrendszeri tüneteket (szédülés, aluszékonyság, kóma, görcsök) és a vérnyomás esését (néha sokká súlyosbodhat), valamint szívritmuszavarokat (szapora szívverés) jelentettek.

Nagyobb adag alkalmazásakor, egy ártalmatlan anyagcseretermék kiválasztása (rubazonsav) okozhatja a vizelet vörös elszíneződését."

2009. nov. 8. 20:59
 5/13 anonim ***** válasza:
Egy doboz nem halálos adag, több sem igazán. Persze kivételek bármiben előfordulhatnak.
2009. nov. 8. 21:00
 6/13 anonim ***** válasza:

20:59-es hozzászóló által leírtak alapján egy doboznyi tabletta már okozHAT halált. De ki az a majom, aki egy dobozzal bevesz egyszerre???

Légyszíves, te se próbáld ki!

2009. nov. 8. 21:30
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha sokat vesz be, hogyne lehetne meghalni. Mindent túl lehet adagolni, még a vizet is. De NEM egy doboznyitól, azért ennél jóval több kell! A legtöbb gyógyszer (főleg a vénymentesek) úgy vannak kitalálva, hogy az embernek valami irdatlan mennyiséget kell bevennie ahhoz, hogy belehaljon.

DE! Ha valaki megpróbálkozik ezzel, az alábbiak közül valamelyik fog történni:

A) Kiüti magad vele és bealszik/elájul, még mielőtt eleget vehetne be ahhoz, hogy komoly hatása lehetne.

B) A gyomra érzi, hogy gáz van, és kihányja az egészet.

C) Útközben meggondolja magát, irány a kórház, gyomormosás, pszichiátria, stb.

D) Azt elmondanám, hogy a gyógyszeres öngyilkossági kísérletek 1,8%-a végződik csak halállal, tehát jó eséllyel a fenti három közül történik az egyik. Ha ne adj Isten mégis sikerülne, akkor nem kellemes halál vár rá. Hallucinációk, halálfélelem, úgy fog félni, hogy félig magán kívül összehugyozza-sz@rja magát, görcsök, úgy érzi majd, mintha a belső szervei szét akarnának szakadni, végül pedig belefullad a saját hányásába, ahogy félig öntudatlanul visszalélegzi.

Szóval nehogy eszedbe jusson ilyen hülyeség!

2009. nov. 8. 21:38
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Én semmi pénzért nem tenném meg, csak mesélte valaki, hogy egy fiú így halt meg s ez számomra lehetetlennek tűnt, de ezek szerint mégis lehetséges.

2009. nov. 8. 21:58
 9/13 anonim ***** válasza:
Szerintem lehet halálos. Bár egy barátomnak egyszer úgy fájt a foga, hogy megevett egy egész doboz algopyrint, de nem egyszerre, hanem úgy 3-4 óra alatt... Még él és virul :D
2009. nov. 9. 18:51
 10/13 anonim válasza:
Figyelj Okozhat halált is + Gyogyszer fügöséget.De minek kell Be venni egy dobozal?
2009. dec. 13. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!