Debrecenben a sugárterepiá az kemónak minősül? Légy szíves, valaki?
Anyukám lábában rengeteg ciszta van, műteni már nem lehet. Sajnos szellemileg nincs olyan szinten, hogy felfogja mit mond az orvos. Össze vissza beszél. Vannak ápolói, mivel sajnos nem tudtuk a testvéremmel kivitelezni, hogy velünk legyen, munkából adódan több száz km-re élünk tőle, de amint tudunk, mindig megyünk haza.
A lényeg, orvost nem érek el, mert még nincs konkrét orvosa, ide-oda adogatják. Papírja le van adva, nem tudom átnézni, csak rá hagyatkozhatom és az ápoló elmondottaira.
Annyit mondtak, hogy a lábában lévő képződmények miatt mind a két lábára sugarat kell kapjon, 6 alkalomról van szó. Mellette infúzióban kap anyagokat.
Ezt most akkor mi? Valaki segítsen már, mert az ideg szétvet? Mennék én orvost keresni is, de nincs kit még, mert most indul ez az egész kálvária.
Ott van fent a kérdésem:
Amit Debrecenben sugárterápiának neveznek az kemoterápia? Vagy az két külön dolog? Olvasgattam a neten is, de nem igazodok ki.
Segítsen már valaki, aki ért ehhez!
A sugárkezelés az a radioterápia. Nem egyenlő a kemoterápiával. [link]
Kemoterápia az infúzióban kapott anyagokat jelenti. Anyukád sugárterápiát és kemoterápiát is kap. Ez sajnos nem valami jó jel. Sugárterápiát akkor adnak, ha a daganat rosszindulatú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!