Nem regisztrált munkanélküli vagyok es orvoshoz kene mennyek igy kapok tb t?
Jelenleg nincs fizetve utánad TB-járulék...
Ennek ellenére az orvosnak kötelessége ellátni téged, legfeljebb figyelmeztetni fog, hogy nincs fizetve a TB-járulékod.
Minél gyorsabban menj be a legközelebbi APEH-irodába (vagy az APEH weboldalán töltsd le a nyomtatványt és küld be) és jelentkezz be önkéntes TB-járulékra!!!
Ez 4500 Ft/hó lesz, most még nem lesz nehéz utólag befizetned az elmaradt 2 hónapot...
Kapsz majd az APEH-tól egy regisztrációs számot, ezzel a számmal tudod majd minden hónapban befizetni a TB-járulékodat.
Ha újra dolgozol majd, akkortól majd a Munkáltatód fogja fizetni ezt, vagy ha regisztrált munkanélküli vagy, akkor az állam...
Vigyázz, mert ha nincs biztosításod, akkor utólag rád terhelheti az OEP azokat a kezeléseket, amiket biztosítás nélkül vettél igénybe (teljes áron az elég húzós lesz!).
Ebben az évben még büntetés nélkül utólag is bejelentkezhetsz, de januártól már szigorúan büntetik, aki nem fizeti a TB-járulékot!
Ha nem vagy nagyon beteg, akkor azt javaslom, előbb az APEH-hez menj bejelentkezni (akkor már tudod bizonyítani, hogy milyen dátummal kérted az önkéntes biztosítást) és csak utána menj orvoshoz...
Sajnos tudják, hogy mikor lett utánad utoljára befizetve. És visszamenőleg kifizettetik! Inkább fizesd rendszeresen, mert a végén egy hatalmas összeget kell majd befizetned...
De ezt én se értem, hogy a kedves "c" kategóriás emberek, akik életükben 1 percet se dolgoztak kapnak mindenféle segílykét (nálunk még telefon támogatást is!!!), sőt a Tb-jüket is befizetik, míg a dolgozó magyar, ha elveszti a munkáját, akkor kap 3 hónapig munkanélkülit, és utána SEMMIT, sőt fizetheti a Tb-t a semmiből...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!