A szívben vannak érző idegek? Legfőképp olyanok válaszoljanak légyszives akik tényleg értenek hozzá.
Én sem értek hozzá, de nem is gondolom hogy szívsebészek szörfölnének itt a GYK-n.
Nekem is volt már ilyen szúró nyomó érzés, azt hittem infarktust fogok kapni. De becsípődött valami idegszál.
A szívnek nincs érzőbeidegzése csak vegetatív. Vagyis elméletileg nem éreznéd ha hozzáérnének a szívedhez, illetve ha megvágnák nem éreznél fájdalmat.
A vegetatív idegrendszer viszont számos információval látja el a szervezet keringési központját, ezek az ingerek azonban nem tudatosulnak. Ez alól kivételt jelent az oxigénhiány, amely nagy mértékű fájdalommal jár (angina, szívinfarktus).
Tehát érzőidegekkel nem rendelkezik a szív, csak vegetatív beidegzéssel.
szia!
Az előző beletalált, nincs a szívben érzőideg, ezért hibás az a kijelentés, hogy "fáj a szívem". A szív nem fáj, csak a környéke!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!