Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Antibiotikum helyes beszedése?

Antibiotikum helyes beszedése?

Figyelt kérdés
Fel van dagadva az arcom, a fogam miatt. Amit gyökérkezelt, és írt rá antibiotikumot a fogorvos. Az lenne a kérdésem hogy előtte tejterméket és koffeint nem szabadna rá enni/inni mert elveszti "hatását"?! Mert én olvastam ezt, reggel sajtot is ettem, rá 10 perc elteltével vettem be a gyógyszert, most akkor nem fog érni semmit?:O Persze vízzel nyeltem le.
2013. szept. 27. 13:18
 1/5 anonim ***** válasza:

Semmi gond nem lesz belőle.

Alapvetően tejet ne igyál, fogyassz kevés tejterméket és ha lehet ne tejjel vedd be.

Ez csak azért fontos mert a tej rátelepszik a bélbolyhokra és nem szívódnak fel rendesen a hatóanyagok. Egy kis sajttól nem lesz ilyen problémád. :)

2013. szept. 27. 13:33
 2/5 anonim ***** válasza:

"antibiotikumot a fogorvos"

Szedése nem javasolt.

2013. szept. 27. 13:42
 3/5 anonim ***** válasza:

Óvatosabban az antibiotikummal,sokszor többet árt,mint amit használ.

És irány a gyógyszertál,szedjél mellé normaflore-t,mert a gyomrod tönkrevágja.

(reggel-este normaflore,és teljen el 2 óra a normaflore és az antibiotikum beszedése között)

2013. szept. 27. 14:00
 4/5 anonim ***** válasza:
Azt olvastam, hogy nem szabad tejjel bevenni, de attól nem lesz semmi gond ha ettél előtte sajtot.
2013. szept. 27. 15:24
 5/5 A kérdező kommentje:

Végül is csak 5 napig kell szednem, gondolom annyira nem fogja tönkre vágni a gyomromat, ha mégis akkor veszek ilyen bélflóra joghurtokat, ha egyáltalán érnek valamit!

Köszi a válaszokat.

2013. szept. 27. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!