Mik ezek az élősködök a fürdőszobában?
Ma nagyon megijedtem, a zuhanykabin pereménél ( müanyagból van, az aljára gondolok, a járólap és a zuhanykabin között ) kis fekete kukac szerüségek voltak.. (kb 1 cm hosszu és nagyon vékony)
Volt amelyik bement a zuhanyzó alá,mert ez olyan, hogy alatta egy "lyuk van" és nem passzol tökéletesen a járólaphoz..
És nem tudom hogy kerültek ide, tegnap még semmi nem volt, ma viszont elég sok.. vagy 10 darab, és még kitudja mivan a zuhanyzó alatt.. mit csináljak? és hogyan termettek ezek ide? hogy irtsam ki öket?
Köszönöm.
Köszi , igen, öntöttem rájuk domestost...
Várom még a válaszokat, kiváncsi vagyok mitöl van ez, és milyen élösködök ezek.
A fürdőszobában gyakori az ezüstös pikkelyke, mely kb. 1cm nagy és így néz ki: [link]
A képen szerintem egy kicsit sötétebb a példány, mint a valóságban. Amúgy nem okoz kárt, nem harap, csak van, bár nem szép szegény jószág.
Köszönöm Neked is !
Hú szerintem ezek nem ilyenek.. vagy annyira picik hogy nem is látom a csápját meg a lábait?
Mm.. nem hiszem, mert ezek "kúsznak"
Nedves, párás helyen jelenik meg a pikkelyke. Tényleg nem látod a lábait, többnyire csak egy "kukacka"szerű állatot. Ártalmatlanok, csak gusztustalanok.
Alaposan fertőtleníts, takarítsd és szárítsd ki a fürdőszobát. Minden zuhanyzás/fürdés után jól szellőztess ki, hogy minden csücsök, él meg tudjon száradni. Így nem fognak visszajönni.
Nagyon szépen köszönöm!!
Megtörtént a nagytakaritás.:)
A fürdö szárad illetve szellezik ezerrel.:)
Köszi Nektek.:)
Sziasztok,
Látom, hogy elég régen történ az utolsó hozzászólás, de azért reménykedem benne, hogy valaki tud valami okosat írni.
Az a lényeg, hogy 2-3cm-es kukacokat találok most már napi rendszerességgel a nappaliban. Noha meg kell azt is említenem, hogy vettem barkát, ami khmkhm..., ahogy láttam szétdurrant. Nem voltunk itthon egy hétig, így a vizet sem tudtam kicserélni alatta és irdatlan büdi volt. Ma este kidobtam mindenestül a barkákat, de azért még vannak fenntartásaim és nem is vagyok teljesen biztos benne, hgoy tényleg a növényekről jött-e. Remélem nem szaporodtak el. Tud valaki valamilyen információt adni, aki már találkozott ilyen jelenséggel esetleg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!