Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért striásodom ennyire...

Miért striásodom ennyire könnyen (szerintem ez nem normális, sőtt)?

Figyelt kérdés
163cm vagyok 56 kiló mostmár. Kezdek úgy kinézni ahogy szeretnék. 60 kiló voltam amúgy, de úgy sem voltam valami huu de hájas, mert izom van rajtam. Viszont ha háj jön rám akár egy kiló is, a combom három csíkban szakadt. Pedig ez nem volt 1 centi eltérés MAX. Így 56 volt a korábbi súlyom arról híztam 60-ra 3-4 alatt. Szanaszét van szakadva a combom beslő része. Undorító és úgy érzem nem jogos. A legviccesebb az, hogy érzem amikor szakad, mert akkor ott nagyon viszket. És elkzdem vakarni, megnézem és egyszerűen elsírom magam, mert látok egy újabb vörös szakadást. A legjobb, hogy ezek miatt a bőröm annyira elgyengült a lábam között, hogy térd feletti gatyát fel se merek venni, mert ha már 15 percet sétálok, véresre sebeedik és felhólyagzik, fáj. Mert igen, össze ér a combom. Most újra 56 kiló vagyok és folyamatosan fogyok, de azóta is jelent meg újabb stria, pedig FOGYOK. És ezt ma reggel vettem észre. Azt hittem megőrülök. Tisztában vagyok a fogyási és hízási csíkokkal mert mind kettő hemzseg a combomon. De az nem értem 4 kilótól ami egyébként rajtam pl alig látszik meg miért?? A legjobb, hogy így félek gyereket is vállalni. hogy fog majd kinézni a hasam, ha akkor is vérs triák jelennek meg rajtam ha amúgy fogyok. Egyébként ez még odébb van, mert most csak 18 vagyok de akkor is. Gondolni se merek 1 kiló pluszra, nemhogy még majd később ilyenre, terhesség.

2013. szept. 19. 18:51
 1/3 A kérdező kommentje:
Jaha és a legviccesebb, hogy B80-as melltartót hordok, és a mellem nem nő gyorsan, ettől eltekintve az is tiszta stria.
2013. szept. 19. 18:53
 2/3 anonim ***** válasza:
Ez sajnos genetikai adottság, kinek mennyire rugalmas a bőre, kevés benne a kollagén, ezért nem nyúlik és szakad egyből. Vannak ez ellen bőrpuhító magas kollagéntartalmú krémek, amik enyhíthetnek rajta.
2013. szept. 19. 19:11
 3/3 A kérdező kommentje:
De a családomban senkin sincs stria. Anyukámnak is erős vastag bőre van, de sose lett striás ha hízott vagy terhes volt. Az öcséimnek vékony bőre van, apukámnak is.
2013. szept. 19. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!