Milyen egészségkárosító hatása lehet a Well Bond W-131 S Red ragasztónak?
Kedves Válaszadók,
Mindenekelőtt köszönöm szépen, hogy segítetetk.
Apukám kapott egy Well Bond W-131 S Red ragasztót, mellyel a pincében szeretne valamit összeragasztani, viszont végignéztem az összetevőket, s a leírást, s nem tetszik. Féltem őt, így ezért szeretnék segítséget kérni, hátha valaki "le tudja nekem fordítani" az összetevők mit is jelentenek és lehet-e bármi egészségkárosító hatása?
Összetevők:
netilén -chlorid (CAS 75-09-2), fenyőgyanta (CAS száma 8050 09-7)
Forgalmazót sajnos nem tudom elérni.
Valaki ismeri ezt a terméket? Hallott róla bármit is? Vagy esetleg tud abban segíteni, hogy az összetevők mik is?
Előre is nagyon szépen köszönöm!
A metilén-klorid egy oldószer, és természetesen mérgező, mint az oldószerek nagy része. (Vagy mint a háztartásokban található vegyszerek többsége, vagy akár a dezodorod is!) Ha az országban forgalmazhtó és arra használja amire való (nem szipuzik vele), akkor nem lesz tőle semmi baja!
Kissé túlzott az aggodalmad.
Szerintem.
Szia!
Én ezt használom rendszeresen kárpitozáshoz.
Ha nagyon zárt a tér és megoldható akkor szellőztessen de ha ez nem megoldható akkor használat közben érdemes párszor kijönni.
HA rendesen van szellőzés használja nyugodtan.
Szia!
A metilén-chlorid a rákkeltő anyagok körébe van sorolva. Ezért az ilyet tartalmazó termékek használata csak a nagyon szígorú előírások betartása mellett engedélyezett(elszívás, méregengedély,stb.)!
Léteznek már sokkal ember- és környezetbarátibb ragasztók...
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!