Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A nagyim nem tud másról...

A nagyim nem tud másról beszélni, mint a kajáról. Folyton csak belém akarja tömni a sok kaját! Ez már betegség, vagy minden nagymama ilyen?

Figyelt kérdés
Csak arról lehet vele beszélgetni, hogy mit ettem tegnap, mennyit ettem, mit reggeliztem, kérek-e palacsintát, mért nem kérek, kérek-e azt, ezt amazt? Nagyon zavar, és félek hogy ez már nem egészséges.. Régebben még megértettem, mert tényleg keveset ettem, és nagyon sovány voltam, de már (ő szerinte is) pont jó az alakom. Lehet, hogy magához viszonyítja a dolgokat, mert kicsit kövér? Minden nagymama ilyen? Vagy csak az enyém?
2008. júl. 3. 11:01
 1/5 anonim ***** válasza:

az én angyim is ilyen volt...ha bírod fogadd el amit kínál(legakább 1-2 falatot.ha ne m akkor udvariasan utasítsd vissza:köszönöm,nagyon ízlett,de most úgy érzem nem kívánom/nem esne jól.majd talán később..

szóval ő csak jót akar,ne aggódj,inkább örülj h.neked még kínálgatja..:-)

2008. júl. 3. 11:05
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha a nagyid gyerekkorában nélkülözött, akkor bizony nagy szó neki, hogy téged van miből megkínálnia.

Lehet az őrészéről figyelemfelkeltés is, ha nyugdíjas, akkor a főzés elfoglaltság is.

Ha csak látogatóba jársz hozzá, akkor találj ki valami közös sétálós programot, ahova pl. egyedül nem menne el, de te szívesen elkíséred, beszélgessetek, kérdezgesd és hallgasd is meg - nem tartom valószínűnek, hogy tényleg csak a kajálásról tudna beszélni, inkább nem akar terhelni a mondandóival, ezen meg a te nyitottságod változtathat, segíthet.

2008. júl. 3. 12:16
 3/5 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat:)
2008. júl. 3. 14:08
 4/5 A kérdező kommentje:
szeretem a nagymamám, csak néha már tényleg nagyon zavar. köszi mégegyszer a válaszokat:)
2008. júl. 3. 14:09
 5/5 anonim ***** válasza:
A nagyik így fejezik ki a szeretetüket az én nagyim is ilyen, és ha nem kérek valamit (mert nagyon tele vagyok) akkor megkérdezi, miért már nem szereted, na mindegy, mindenből egyél egy kicsti és kész. Meg régen nem foglalkoztak ilyen fogyókurákkal meg hogy nézzenek ki, elvették őket és kész, nem nézték az alakjukat, szóval mamám is mindig azt mondja alig eszem emg sovány vagyok, pedig tök átlag vagyok, de nem ehetek annyit mint apám, aki ráadásul fizikai munkát végez.
2008. júl. 3. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!