Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Árnyékot adó epekő és árnyékot...

Árnyékot adó epekő és árnyékot nem adó között mi a különbség?

Figyelt kérdés
Kiderült, hogy epekövem van. A leleten azt olvastam, hogy a kő árnyékot ad, a neten pedig láttam, hogy van árnyékot nem adó kő is (ultrahangos vizsgálat esetén). Mi a különbség a kétféle kő között? melyiket kell kioperálni? melyik zúzható? sos segítséget kérek, mert egyik doki sem mondott semmit, és most félek.
2009. nov. 4. 16:12
 1/2 anonim ***** válasza:

Amelyik nem ad árnyékot az kevésbé tömörebb.

Az operálás az méretfüggő. Épp a nagyobbakat nem operálják ki, mert az nem kerül bele a vezetékbe nem okoz elzáródást, viszont a kicsit pont ezért veszélyesebbek, azokat szokták kioperálni. A zúzást nem tudom. Gondolom hasonló elmélet lehet.

Eü-s

2009. nov. 4. 16:19
 2/2 A kérdező kommentje:
köszi! a tömörség már egy jó nyomvonal, amin elindulhatok. nekem sok kicsi van, és ezért ki akarják venni az epekövem. semmi bajom nincs az epémmel, nem fáj, nem is érzem, de tudom, hogy veszélyes, ha elindul. véletlenül derült ki ez az egész egy hasi uh-nál.
2009. nov. 4. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!