Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért fáraszt le mentálisan...

Miért fáraszt le mentálisan és fizikailag is az iskola?

Figyelt kérdés
8-18 óráig szinte csak tanulok 2 órát pihenek közben,de nem értem hogy az hogy ülök és figyelek miért fáraszt le.Mivel frissíthetem fel magam?
2009. nov. 3. 19:38
 1/1 anonim ***** válasza:

Az agynak is kell a pihenés. Az, hogy ülsz és figyelsz az agyad számára munka. A monotonitás is fáraszt. A suli meg az otthoni tanulás között menj ki a friss levegőre, sétálj, fuss, biciklizz, ússzál, kertészkedj... stb. Tanulás közben tarts szüneteket, hallgass zenét. A szellemi fáradtság hozza magával a fizikait is.

Amikor fősulira jártam, volt olyan nap, hogy 8-18-ig voltak előadások (1 óra ebédszünettel). Soha nem tudtam végig ülni. Vagy csak délelőtt vagy csak délután mentem be. De a 4. órában már szinte fizikai fájdalmat éreztem az egy helyben üléstől és attól hogy hallgatom egy másik ember monoton előadását.

Rossz az oktatási módszerünk. Az ülök és hallgatom a tanárt nem ér egy kalap sz...rt se. Utána meg otthon a könyvből mégis csak neked kell megtanulni az anyagot. Akkor meg minek ott ülni fél nap a suliban????

Én úgy védekeztem ez ellen az agyhalál ellen, hogy amíg magyarázott a tanár, amíg hallgattam, közben rajzolgattam.

Persze egy jó tanár tud olyan érdekes órákat tartani, ami nem fáraszt, hanem kész élmény. Csak az ritka, mint a fehér holló.

2009. nov. 3. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!