Beadjátok az új influenza elleni oltást? (H1N1 ellen)
Szeretném megkérdezni, hogy Ti miként véleketdek erről.
Sok érv van a pro és kontra oldalon.
Szeretném, ha Ti is megindokolnátok.
Köszi
Köszi mindenkinek, de pl. most olvastam, hogy ami Ukrajnában megjelent betegség, nem a H1N1-nek tudható be.
(forrás:pl index.hu-több helyen is láttam)
Az utolsó válaszoló, igen, lehet, hogy csak takarít az SZTK-ban, de én megelőlegeztem neki egy diplomát :)))
én az orvosira járok és nem oltatom magam. baromira nem félek az új vírustól. mi volt már a madárinfluenzával is???mindenki be volt sz@rva, hogy jajj mi lesz, egy galamb láttán mindenki betojt, aztán nem lett semmi. Ukrajnában honnan tudjátok kik haltak meg? valszeg nagyobb részük idős vagy eleve beteg, ráadásul szerintem arrafelé az egészségügyi helyzet sem olyan, mint nálunk, egész más az emberek egészségi állapota. az is csak egy kamu volt, hogy mindjárt az elején 80an meghaltak. állítólag Ukrajnában 50en. szerintetek az sok?? egészségügyis szemmel az nulla, annyian a normál influenzában is meghalnak, hozzá kell tegyem nem az szokott az elsődleges ok lenni. utálom az ilyen pánikkeltést. aki beoltatta magát majd elkapja a másikat. mellesleg már a magyar média is azt mondja, hogy nem veszélyesebb a törzs, maxmimum nagyobb a fertőzési rátája.
amúgy meg ez már kb az ezredik ilyen kérdés...
Orvostanhallgató!,- az általad felvázolt állapot finoman fogalmazva is messze áll a valóságtól és a jelenlegi helyzettől.
Egyáltalán hogyan vontál párhuzamot a madárinflu és a jelenleg kialakult állapot között?
Mennyire ismered a tényeket?
Ez nagyon furcsa hozzászólás volt egy szakmabelitől.
H1N1:Mégis mi van a vakcinában? Tudjon meg mindent a védőoltásról.
HáziPatika.com
Ez a cikk teljes magyarázatot ad.
sztem hagyjuk ezt a topicot, mert a 64%-os válaszoló egyszerűen minden h1n1 topicba megy, és mindenhol terjeszti h oltasd magadat, hogy mindenkinek beszól h mekkora barom, h nem oltatta be magát, egymás után 8 bejegyzést ír, és mindenhol nyomja h olts! olts! mint a magyar média. lehet vmi felbérelt emberke...:D szóval ha nemakartok megint vitába bonyolódni vele, mert úgyis mindenkinek beszól, aki nem oltatta magát, akkor ne írjatok ide :D
csak egy pár cikk ukrajnáról november 3.-ai megjelenéssel...
a hülye 64%-osnak, aki azt kérdezi h hogyan vont az orvostanhallgató párhuzamot a madráinfluenza és a sertésinfluenza között, na neki itt egykis felvilágosítás: A H5N1 az A típusú influenza vírusainak egyik altípusa, a madárinfluenza egyik okozója, amely az embert és más fajokat is megfertőzheti.
A H1N1 az A típusú influenzavírus egyik altípusa, az emberi influenza leggyakoribb okozója. Nevében a „H” a hemagglutinin proteinre, az „N” a neuraminidáz proteinre utal. Számos különböző törzzsé mutálódott, köztük a spanyolnátha vírusa, enyhe emberi influenzák vírusai, járványos sertésinfluenza törzsek és a madarakban talált különböző törzsek.
az első mondat a lényeg, azért írom, mert ekkora IQ-val mint ami neked van, nembiztos h leesne: "az A típusú influenza vírusainak egyik altípusa"
na itt a párhuzamod, nagyokos. sztem az oltás tett téged ilyen hülyévé, nemhiszem h magadtól vagy ennyire barom :D
köszi az utolsónak, már épp azon gondolkodtam, hogy hogyan magyarázzam meg az illetőnek, hogy a madárinfluenza és a sertésinfluenza között azért van kapcsolat, bár igaz, az egyik egy 4lábú a másik pedig egy 2 lábú nevét viseli, talán ez zavarta meg az illetőt. példának hoztam fel, hogy a madárinfluenza miatti pánik még ennél is nagyobb volt, százszám gyilkolták a szárnyasokat, kontinenseket átívlő világjárványról beszéltek. és mi lett belőle? semmi, egyszer csak abbamaradt az egész és mindenki elfelejtette. az akkori helyzethez képest ez még semmmi, egyenlőre senki se indult tűzzel-vassal a malacok ellen(lehet vicces, de én nem lepődnék meg rajta). az ddigi halálesetek egyáltalán nem szignifikánsak. egy laikusnak az 50 az mondjuk soknaknak tűnik, elismerem, de valójában nagyon kevés, semminemű pánikra nem ad okot.
eüs szemmel azt mondom, hogy az oltásról elhamarkodott dolog azt hangoztatni, hogy évek múltán előjövő problémákat okoz a szervezetben, hiszen ez csak feltevés, nem tesztelt, nem igazolt. ettől még lehet, de ne fogadjuk el tényként. én személy szerint nem oltatom be magam, eddig sem oltattam, nem gondolom másnak ezt a helyzetet. feleslegesnek tartom. nem mondom azt hogy igen meg azt se hogy nem.
a kedves felháborodott válaszolónak üzenem, hogy minap hallható volt a hír, mely szerint egy féfi meghalt az oltás után 1-2napon belül, többen panaszkodtak rosszullétre, csoporttársam szerint az egyik évi oltás súlyosbította az asztmáját. akkor most kinek is van igaza? amiket ír az egy laikus szájából is rémes ostobaság.
Mint lehülyézett, alacsony IQ rendelkező édesanyák, közöljük, hogy tudjuk használni a net-et és mi is el tudtuk olvasni, hogy mi a H1N1, de azért köszönjük a messzemenő kioktatást.
A marárinfluenzával történő párhuzamot a terjedés vonatkozásában értettem, de ne zavarjon.
Egyébként, most meg kelene hatódni? Írtatok valami értelmeset és használhatót?
Nem.
Igenis beírtuk mindenhova mit gondolunk, mert továbbra is fontosnak tartjuk.
Felbérelt média emberkék. No comment.
stílusodtból ítélve, tökéletesen passzolsz a magyar médiába. többen is vagytok??? naneeeeee....azthittem csak te egyedül használod a regisztrációd, ugyanis mindenhol csak a 64%-os erőszakos emberke irogat, aki TE vagy, vagy a csapatod..:D:D
a madárinfluenza pedig terjedését ítélve is hasonló volt, hsaonló pánikot keltett, sőt még nagyobbat is, ugyanezekkel a tünetekkel járt, eccerűen minden ugyanaz volt, csak egy szám tér el a nevében. na így most jobb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!