Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az Oximix...

Mi a véleményetek az Oximix nevű oxigénnel dúsított vízről? (www.oximix.hu) Megéri? Tapasztalatotok?

Figyelt kérdés

"Általánosan ismert, hogy oxigént a légzés során a tüdőnkön keresztül vesszük fel. Kevésbé ismert, hogy képesek vagyunk az italainkban levő oxigént is hasznosítani.

Az oxigénnel dúsított víz kedvező hatását úgy fejti ki, hogy az oxigéndús vízből a molekuláris oxigén a száj a gyomor- és bélnyálkahártyán keresztül felszívódva a vérárammal eljut a létfontosságú szervekbe, az izmokba, szövetekbe, sejtekbe, megszüntetve ezzel azok oxigénhiányát.

Ez a folyamat tízszer hatékonyabban zajlik le, mint a légzés során történő oxigénfelvétel.

Egyértelműen kimutatható egészségügyi hatást minimum 40 mg/l oxigén tartalmú vízzel érhetünk el. A 40 mg/l feletti oxigéntartalmú víz oldja a szellemi és fizikai fáradtságot, kedvezően befolyásolja a keringési és emésztési zavarokat." (www.oximix.hu)

2009. nov. 3. 00:18
 1/3 anonim ***** válasza:
Az oxigén "használata" során erősen reaktív szabadgyökök keletkeznek, melyeket a szervezet un. antioxidánsokkkal semlegesít. Az evolúció során az ember szervezete alkalmazkodott a levegő 21%os oxigén tartalmához, az ennél nagyobbat viszont kevésbé tolerálja. Ennyit az összes "tömjük tele megunkat oxigénnal, mert az olyan jó nekünk" készítményről. Pont, hogy árt...
2009. nov. 3. 18:27
 2/3 anonim ***** válasza:

én szakácsnak tanultam és volt az óráim között egy olyan óra, hogy élelmiszer és ital ismeret.

ott az tanították nekünk, hogy az oxigénnek dúsított víz antioxidáns hatású, javítja a szervek oxigén ellátottságát és nagyon sok mindent. az egészre nem emlékszem, de azt tudom, hogy a tankönyvem és a tanárom is pozitívan nyilatkozott a hatásairól. szerintem ártani biztosan nem árt :)

2009. nov. 9. 11:45
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi! Eddig két ellentétes vélemény. Még várom a további hozzászólókat, véleményeket! Így nehéz dönteni. A cég anyaga nem lehet döntő, mert a saját termékéről nyilván mindenki jót mond...
2009. nov. 12. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!