Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hidrocephalus Internus?...

Hidrocephalus Internus? Akinek ilyen betegsége van kérme írjon. Hogyan kezdődőtt? Első tünetek? Kezelés?

Figyelt kérdés
Agyi MR-en voltam és tág kamrákat mutatott ki. A diagnózis pedig a fent említett betegség. Előtte Sclerozis Multiplex gyanúval vizsgáltak. A fejem csak ritkán fáj, kettős látásom nincs, néha "villámokat" látok vagy fekete pöttyöket de akkor kimerült vagyok. Legalábbis szerintem. Viszont néha bizsereg a fejbőröm. Idegsebészhez kell mennem de csak egy hónap múlva kaptam időt. Kérem aki tud valami konkrétumot bármit, akár saját tapasztalat akár szakmájából adódóan kérem írjon. Köszönöm.
2009. nov. 3. 00:03
 1/6 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom,hogy az agykamrák az agyvíztől tágabbak.Vagy nem folyik le rendesen,vagy több termelődik a vízből,mint kellene.Ezt foglya megnézni a doki,és,hogy mi okozza.Ha nem jelent különösebb gondot,akkor nem kell ugynevezett söntöt beültetni,de ezt az idegsebész foglya megmondani.Az Amerikai útit nagyon javaslom.
2009. nov. 5. 12:40
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen de én Pécsi vagyok, tehát az Amerikai u-it tuti nem tudom felkeresni. Nem okoz nálam semmit. Illetve azt sem tudom milyen tüneteket kéne okozzon? A fejem nem fáj, ill. néha de nem hiszem hogy ettől. Néha szédülök is de vérnyomás problémám is van, úgyhogy remélem nem komoly a dolog. Nem szeretném ha megműtenék az agyamat ez miatt és más miatt sem. Rettegek ettől az egésztől. És mi az a sönt? Mármint tudom, hogy egy csőszerűség de az akkor örökre ott marad vagy hogy van ez? Ha tudsz még valamit erről kérlek írj. Köszi.
2009. nov. 5. 14:43
 3/6 anonim ***** válasza:
Első vagyok.A söntöt,ha egyszer betették,akkor az ott is marad,vagyis ha elzáródik akkor cserélik,de véglegesen kell vele együtt élni.A lányomnak Miskolcon szerették volna betenni amikor csecsemő volt,de én elvittem az Amerikai útra,és ott azt mondták,hogy 1%,hogy valamikor is be kell neki tenni.Miskolcon jól benézték:(Szerintem lehet,hogy neked mindig is tágabbak voltak az agykamrák,csak nem okozott semmit,de nem is fog.Szorítok.
2009. nov. 5. 17:43
 4/6 A kérdező kommentje:
Jaj nagyon köszönöm. Igazából az első neurológus is ezt mondta. Hogy attól, hogy tágabbak a kamrák az még nem jelent semmig és ez sok embernek van. És lehet hogy már születésem óta így van. Csak ez a második neurológus meg halálra rémített. A háziorvos sem tartja ezt bajnak és a nődokim sem. Most megnyugodtam egy kicsit. Mennyi idős most a kislányod amúgy? Én most 33 éves vagyok és egy másfél éves kislányom van akit szeretnék normálisan felnevelni. Ez mellett még más komoly betegségem is van és nem szeretném ha fölöslegesn piszkálnának már a dokik mert torkig vagyok velük így is.
2009. nov. 5. 18:21
 5/6 anonim ***** válasza:
Én is úgy tudom, hogy ebben a betegségben az Amerikai út orvosai a legjobbak. Elhiszem, hogy messze van tőled, de talán egyszer nem ártana kikérni a véleményüket.
2009. nov. 15. 01:18
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen neked is. 30-án megyek egy itteni idegsebészhez. Ha ő úgy ítéli meg, hogy ezzel komolyabban kell foglalkozni, akkor felkeresem ezt a helyet. Esetleg elérhetőséget nem tudnátok nekem írni?
2009. nov. 15. 01:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!