Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Rosszindulatú májdaganatos...

Rosszindulatú májdaganatos ehet-e mákot, vagy diót?

Figyelt kérdés

2013. aug. 30. 11:20
 1/1 Napsugar11 ***** válasza:

Ajánlott élelmiszerek:



Gabonafélék: rozsból, tönkölybúzából és teljeskiőrlésű búzalisztből készült pékáru, tésztaféle (de csak az ajánlott napi szénhidrátmennyiségen belül, pl. napi összesen 2-3 szelet kenyér)


Húsok: tengeri hal, csirke, vad, borjú, marha


Termesztett gombák


Gyümölcsök: alma, kivi, grapefruit, bogyós gyümölcsök


Zöldségek: nagyon jó a zeller, brokkoli, sárgarépa, petrezselyemgyökér, cékla, uborka, savanyúkáposzta


Tejtermékek: kefír, joghurt, sajtok (kevésbé zsíros fajták), túró


Magvak: mandula, lenmag, tökmag


Zsiradékok: vaj, olívaolaj, repceolaj, tökmagolaj



Nem javasolt:



Gabonafélék: búzalisztből készült összes termék, tésztaféle


Húsok: disznó, kacsa, liba, bolti pulyka (tele van antibiotikummal)


erdei gombák


Gyümölcsök: banán, datolya


Zöldségek: kelkáposzta, fejes saláta (a toxikus anyagok halmozása miatt) és minden, ami tapasztalat szerint puffaszt (lencse, száraz bab, sárgaborsó és minden hüvelyes ide tartozik)


Tejtermékek: nagyon zsíros- és penészes sajtok


Magvak: földimogyoró


Zsiradékok: margarin, disznózsír

2013. szept. 4. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!