Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Anyajegyeket szedetnék le,...

Anyajegyeket szedetnék le, elmondanátok hogy zajlik?

Figyelt kérdés
Van a nyakam bal oldalán meg a hasamon egy nagyobb anyajegy, a nyakamon kiálló. Le szeretném szedetni őket, eléggé zavarnak. Hogy történik egy anyajegy leszedés? Először tudom, hogy bőrgyógyászatra kell menni. SZTK alapon megcsinálják? Kb. mennyi idő és hogyan kell elképzelni a "műtétet"? Kicsit félek a dokiktól.:)
2013. aug. 29. 20:10
 1/6 anonim ***** válasza:
Tudtommal megcsinálják. A műtét egy kb negyed-félórás beavatkozás, besétálsz,felfekszel az asztalra,esetedben a felsődtől meg kell szabadulnod. Ezután fertőtlenítik az adott területet és kapsz egy helyi érzéstelenítőt. Leszedik a nem kívánt anyajegyet, amiből annyit érzékelsz,hogy hozzádnyúlkálnak. Összevarrnak, leragasztanak és ugyanúgy mint ahogy a műtőbe bementél gyalogosan távozhatsz.
2013. aug. 29. 20:16
 2/6 anonim ***** válasza:
56%

Lézerrel lezúzzák azt kész. Nem fáj.

Nekem kiskoromban a bal szemem mellett volt egy szemölcs... azt szedettem le ezzel a lézeres technikával. Pazar lett, úgy begyógyult, mint ha sosem lett volna ott semmi.

2013. aug. 29. 20:18
 3/6 anonim válasza:
Nekem is a nyakamról meg a hasamról szedtek le. Négyet...Jó fej volt az orvos meg az asszisztens is. Felfektettek a műtőasztalra és körbe injekciózták az anyajegyeket. Az kicsit kellemetlen volt. Aztán innentől kezdve már nem éreztem semmit. Sőt nem is láttam, mert amíg a nyakamról szedte le, le volt takarva a fejem azzal a zöld izével...Szerencsére elég gyorsan végzett. Akkor fájt, mikor elmúlt az érzéstelenítő. Utána napról napra jobb. Egy hete volt a műtétem és holnap szedik ki a varratokat. 17L
2013. aug. 29. 20:19
 4/6 anonim válasza:

Úgy zajlik, ahogy az előző kommentelő leírta. Ugyan én magánorvoshoz mentem (nem voltam előtte bőrgyógyásznál), egy ismerősöm SZTK alapon csináltatta(ő volt), szóval igen, megcsinálják.

Jó esetben meg fogják nézni, hogy az anyajegyed nincs-e elrákosodva. Ezt úgy képzeld el, hogy megfogja és egy kicsit megcsippenti, nem fáj, annyit érzel belőle, mintha te otthon magadnak megérinted.

Ezután valóban lefertőtlenítik, majd (mérettől függ, hogyan) eltávolítják. Nekem nagyon vicces érzés volt, a bal lapockámról illetve a nyakamról vettek le anyajegyet, nem éreztem fájdalmat, csak a csipeszt, amivel levágták. Az orvos nagyon jófej volt, szinte végignevettem a "műtétet". A véres vattától ne ijedj meg!

Tőlem megkérdezték, hogy szeretném-e szövettanra küldeni az anyajegyet, de mivel ő megvizsgálta, és azt mondta, hogy nem rákos, nem ajánlotta. Ha mégis emelett döntesz (vagy az orvosod ezt mondja), akkor sokkal nagyobb vágás kell.

A műtét után pedig vagy összevarrják, ha nagy a heg, vagy összeforrasztják. Nekem elég nagy volt az anyajegyem a lapockámon, mégis csak forrasztották, mert annyira szépen megcsinálta az orvosom. Az égett bőr szaga volt a legrosszabb az egészben.

Szóval ne aggódj, bennem pozitív élményként maradt meg, és azóta sokkal könnyebb az életem! :))

2013. aug. 29. 20:24
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megnyugtató válaszokat, a véres vatta nemgáz, elég gyakran járok vérvételre plusz lány vagyok :D
2013. aug. 29. 20:32
 6/6 anonim ***** válasza:

Mindegy,h elküldik e szövettanra vagy nem,a vágásnak egyformán nagynak kell lennie,mert anyajegyet bőven az épben kell eltávolítani. Abba meg - még ha ajánlják is - nem menj bele,h lézerrel távolítsák el. Anyajegyeket nem szabad! Más egy szemölcs.

A menetét már leírták. Arra viszont számíts,h amíg a varratot ki nem szedik víz nem érheti.

2013. aug. 29. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!