Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Nagylábujjam egyik oldala a...

Nagylábujjam egyik oldala a köröm mellett ma reggelre csúnya vörös lett és nagyon fáj is. Picit megnyomkodtam és gennyezik. Gyulladás? Vagy megsérthettem tegnap az ollóval? Mit lehet vele kezdeni?

Figyelt kérdés
2013. aug. 29. 13:59
 1/3 anonim ***** válasza:
Szerintem az olló a bűnös. És mellé begyulladt, de azért menj majd el orvoshoz... Addig fertőtlenítsd és kötözd be gézzel vagy legalább egy sebtapaszt tegyél rá.
2013. aug. 29. 14:09
 2/3 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy benőtt a köröm és bent maradt egy kis darab (amíg ki nem jön addig gennyezik, mert így próbálja kilökni a szervezet), vagy tényleg az ollóval sértetted fel. Le kell fertőtleníteni (Pl. Betadine oldattal), és minél többet szabad levegőn hagyni, hogy gyorsabban gyógyuljon. Ha nem javul egy-két nap alatt akkor érdemes megnézetni egy orvossal.
2013. aug. 29. 14:09
 3/3 anonim ***** válasza:
Betadinnel jól tunkold be és után tegyél rá tetran krémet, majd kösd be, nekem ez rendbehozta.
2013. aug. 29. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!