Egyes embereket miért nem érdekli a személyes higiéna? (bővebben)
Figyelt kérdés
Nem élek rossz környéken és az ismerőseim se (Dunántúli megyeszékhely), mégis egyik ismerősöm egyszer mondta, hogy ő a pénteki napokon kihagyja a fürdést néha a hétvégén is aztán úgy megy iskolába. Emellett sok ismerősömön, haveromon látszik, hogy ritkán mos fogat (rossz lehellet, sárga fogak). Van amelyik egy héten keresztül ugyanabba a pólóba van. Attól meg kiráz a hideg ha valakin látom, hogy zsíros a füle (komolyan olyan nehéz 200 forintért venni egy százas fültisztító pálcát és hetente egyszer kipucolni a fület?!). És ezek az emberek nem szegények csak szimplán átlagosak. Jah meg amikor a nyilvános wc-n lehugyozza a kezét aztán nem mos kezet. Semmi bajom velük mert jófejek meg a haverjaim/osztálytársaim de ez kicsit zavaró. Persze a dezodort nyomják ezerrel csak az összekeveredve a bűzzel nem túl kellemes. Egyik osztálytársamnak a tesitanár mondta, hogy ha nem hoz jövőhéten tiszta ruhát bevágja a zuhany alá mert már a szabadtéri pályán érezni lehetett a szagát. Én minden nap fürdök este és naponta kétszer mosok fogat és ezek mellett használok dezodort, parfümöt pedig mi se vagyunk olyan húde gazdagaok mielőtt valaki rávágná, hogy sznob vagyok csak szimplán jól élünk. Nem vagyok tisztaság és rend mániás sőt kezet se mosok tíz percenként de wc után mindig. Hajam se zsíros, korpás mert rendszeresen mosom, szárítom ha az időjárás miatt mégis olyan lenne veszek rá sampont. Bele se merek gondolni, hogy ezeknek az embereknek milyen lehet az intim higiéiájuk. Miért ilyen, sok ember, miért nem érdekli, hogy mocskos és bűzlik? Vagy csak én lennék túl kényes? 14/f Előre is köszönöm!2013. aug. 27. 21:30
1/7 anonim válasza:
Szerintem te vagy normális, de tényleg sok az ilyen igénytelen alak. Nők között is.
2/7 A kérdező kommentje:
Hát a nőknél is vannak ilyenek ezt ki is felejtettem egy lány osztálytársam, hogy kondjam... nem tiszta magyar, tetves, és elmentem mellette bűzlött jobban mint egy férfi.
2013. aug. 27. 21:41
3/7 anonim válasza:
Én nő vagyok, és a munkahelyemen nem egyszer előfordult, hogy a vécén halottam, hogy a szomszéd fülkéből kijön valaki, és lazán kézmosás nélkül kivonul... sőt, egyszer egy kolléganőm fesztelenül mesélte, hogy azért szereti a fekete bugyit, mert azt nem kell olyan gyakran mosni...szerinted? Elég csend lett :)
4/7 A kérdező kommentje:
Hát az én ismerőseim nagy részét nem érdekli milyen színű akkor sincs kimosva pl ráfolyt tinta azt leette csokival a pulóverét majd egész héten abba a pulcsiba jött és nem zavarta, hogy mondtam neki, hogy figyu ez már dzsuvás.
2013. aug. 27. 21:53
5/7 anonim válasza:
Az igényesség nem pénz kérdése. Ők ezt látják otthon, a szüleik is ezt látták otthon, borzalmas. Alapvető egészségügyi tényekkel nincsenek tisztában, és az a nagyobbik gond, hogy nem is érdekli őket. Aztán majd ideírnak a gyakorikérdésekre, hogy mit csináljanak, ha büdös, gennyedzik, mik ezek a piros pöttyök rajta, ugye nem kell kihúzni a tövig rothadt fogat...
Szóval egyáltalán nem vagy kényes; testet, kezet, fogat, hajat és ruhát mosunk, ez így normális. Nem csak azért, mert így higiénikus, hanem azért is, mert illik megtisztelni a környezetükben élőket azzal, hogy nem okozunk nekik hányingert a szagunkkal és a kinézetünkkel.
6/7 A kérdező kommentje:
Azért írtam, hogy nem szegények mert akinek nincs pénze ételre se attól nem kell elvárni, hogy fürödjön, meg mossa a ruháit mert éhezik. Na nekem egy ilyen éhező ismerősöm sincs. Valahogy nagyon furcsa, hogy iPhone-okkal rohangálnak meg drágább cuccokat vesznek, kapnak (ma már nem csak a gazdagok hanem elég sokan!) de arra nincs igényük, hogy 5 perc alatt letusoljanak.
2013. aug. 27. 23:49
7/7 anonim válasza:
Valójában szerintem a szegények között sokkal kevesebb az igénytelen, mint az újgazdagok között. Ők úgy vannak vele, hogy ha már új ruhára nem telik, legalább a régi legyen tiszta. A gazdag meg elszáll magától, neki mindent szabad, felvág a kütyükkel, tessék mindenkinek elájulni tőle. Na jó, kicsit sarkítottam, de érted a lényeget :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!