Tegnap este kicsit fájt a torkom, ma reggel felkeltem, és fel van dagadva az egész nyakam, és amikor nagy levegőt veszek iszonyatosan fáj a torkom. Ez mitől lehet? Mit csináljak?
Lehet sima megfázás is, nekem is épp ez van.
De lehet persze mandulagyulladás, simán.
Mit csinálj? Menj el orvoshoz!
Addig pedig vegyél be egy Aspirint (vagy hasonlót, amit szedni szoktál), és szopogass valami torokfájás-csillapítót, pl. Mebucaint.
Soha nem volt? Szerencséd va :)
Igen.mandula,ill. torokgyulladásod van. És gyorsan menj orvoshoz. Antibiotikum fog rá kelleni. A torokfertőtlenítő ilyenkor kevés.
Jajj, ne vergődj már!
Beteg vagy, menj orvoshoz.
Most komolyan minden egyes tünetedre egyesével rá fogsz kérdezni?
Mint mondtam: vegyél be Aspirint, szopogass valamit, és menj orvoshoz (az első kettőt "gyorssegélynek".
Nekem amúgy ugyanez volt szombaton, 39°C-os lázzal, vasárnap meg tegnap is pocsékul voltam, mára jobban vagyok. Orvoshoz nem mentem.
Csak megfázás volt.
Nem feltétlenül kell a legrosszabbra gondolni, mert egy sima náthától is érezheti úgy az ember, hogy most azonnal elhalálozik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!