Szív probléma, valaki tud erről valamit? Orvos van köztetek?
Üdv
Ma voltam tűdőszűrésen a munkahelyenhez az orvosi alkalmassági miatt. Miután megröntgenezett a gép, újra behívtak, kezembe adták a papírt, hogy menetes vagyok fertőző gümőkortól, amivel nincs is baj, viszont elkezdtek kérdezgetni. Megkérdezték, hogy szedek e bármilyen gyógyszert a szívemre? Sportolok-e? Dohányzom-e?
Én pedig megkérdeztem, hogy miért? Ekkor az orvos megmutatta a röngten képet a tüdőmről és hogy a képen a szívem kb mekkora lehet. Utána mutatott egy másik röngten képet valakiről akinek ugyan kisebb volt a tüdeje viszont a szíve állítólag sokkal nagyobb volt mint az enyém. Azt mondta, hogy a szívem vissza van maradva kb mint egy általános iskola alsó tagozatosnak van ekkora szíve. Én akkor nagyon csodálkoztam. Azt mondta, fejezzem be a dohányzást, és kezdek el sportolni hogy megerősődjön a szívem.
Én soha nem éreztem, hogy kisebb lenne a szívem, makk egészségesnek érzem magam testileg, annak idején testnevelés órákon mindig jó voltam futásban, fekvőtámaszban, sőt sokat vertem a mellem, hogy mennyire bírom a terhelést :D Ennek ellenére az orvos szerint a szívem kisebb az átlagnál- a leletre is azt írta hogy ,,Cor (szív) nagysága korához képest kisebb". Szóval eddig semmi hátrányát nem éreztem az apró szívemnek.
Szerintetek ez most mennyire komoly?? Másnak is van ilyen ,,rendellenessége"? Mit tanácsoltok?
Fiatalon középiskola alatt thai-boxoltam, igaz hogy szenvedve de végig bírtam a 3 kört mindig, egyszerűen nem úgy ismerem magam mint aki egésznap a tévé előtt ül és semmit nem csinál szóval nagyon megdöbbentem.
Vélemények? Tanácsok? Orvos van köztetek?
Orvoshoz emiatt egyáltalán nem fogok menni, mert eddig is fizikai munkát végeztem és mindig bírtam a melót.Ezután is ezt fogom csinálni hasonló lendülettel.
Egyébként a cigiről lesz a legnehezebb leszoknom. 5 éve dohányzom, ráadásul kávézni is szeretek nagyon, amik ugye nem éppen javítanak az aprócska szívem állapotán :D
21 éves férfi vagyok, jelenleg egyébként nem sportolok, néha néha lemegyek konditerembe de max heti 1szer ha úgy tartja kedvem és ismerősőm hív, viszont fizikai munkát végzek.
Üdv neketek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!