Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mennyi esélyem van arra, hogy...

Mennyi esélyem van arra, hogy én is rákos legyek?

Figyelt kérdés
A nagymamámnál 2 éve vették észre, hogy petefészek daganata van, rosszindulatú. Ki is vették neki, azóta jól volt. Mindig is orvoshoz járt már 50 éves kora óta (most 74), azonban most kiderült, hogy hashártya-daganata van, szintén rosszindulatú, 3. stádium, most kapta az első kemóját, a doki szerint még 4-6-ot kaphat, aztán kap egy sugaras kezelést is, mert nagy a daganat. Ő az édesapám édesanyja, az édesanyám ágáról nincsenek rákos rokonaim. Igazából a nagymamám az első a közeli családomban, aki rákos, bár a nagypapám (édesapám apja) bátyja rákban halt meg. Az a kérdésem, hogy mennyi esélyem van arra, hogy a jövőben én is rákos legyek? Hallottam, hogy ez egy elég genetikai dolog, volt ismerősöm, aki ugyanabba a rákba halt bele, mint az édesapja is. Előre is köszönöm a válaszokat!
2013. aug. 24. 01:24
 1/3 anonim ***** válasza:

Atyaég,ez elég durva így.://

Ha elkerülöd a rák elősegítő anyagok fogyasztását,akkor nem biztos,hogy kialakul.Amúgy sem hiszem,hogy kialakul,reméljük,hogy benned csak lappang ez az egész és csak hajlamos vagy rá.. de amúgy így elég durva.

Te az F2-es nemzedékbe tartozol(a punett tábla alapján) és így nem lehet tudni,hogy nem te rendelkezel-e ezzel a genetikai adottsággal...:/

Vannak testvéreid amúgy?

2013. aug. 24. 01:46
 2/3 A kérdező kommentje:
Nem, egyke vagyok. De köszönöm a választ!
2013. aug. 24. 01:47
 3/3 anonim ***** válasza:
Ilyen idős korban nem szokott öröklődő rák kijönni. 30-50 év körül.
2013. aug. 24. 02:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.