Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Szerintetek mi a gond?

Fényember kérdése:

Szerintetek mi a gond?

Figyelt kérdés

Sziasztok! :)

Az a helyzet hogy augusztus elején voltam egy táborba ahol karaoke-ztunk és én is énekeltem (na jó lehet hogy kicsit üvöltve)...na és utána másnap reggel be voltam rekedve meg utána kb még 5 napig.A beszédhangom úgy ahogy visszajött de az énekhangom pocsék lett.Amit eddig simán kiénekeltem most úgy hangzik mint a repedt fazék.eléggé szeretek énekelni,szóval ha tudtok valamit ajánlani vagy esetleg tudjátok hogy mi a gond írjatok.Mert arra én is gondoltam hogy megeröltethettem a hangszálaim,de az kb mikor múlhat el,vagy van rá valami gyógymód?Előre is köszi a válaszotokat! :)

2013. aug. 23. 17:28
 1/5 anonim ***** válasza:
Van rá gyógymód, de menj el a gégésztre.
2013. aug. 23. 17:39
 2/5 A kérdező kommentje:
És mi a gyógymód? :D
2013. aug. 23. 18:09
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia! :)

Én szlovákiai vagyok, és én is szeretek énekelni és járok is énekórára. A tanárom azt szokta mondani, hogy ha rekedt vagyok akkor az lehet attól hogy megerőltettem a hangomat valamikor, és ilyenkor egy 1 vagy 2L-es italt szokott velünk "itatni" ami segít a gyógyulásban. Nem tudom, hogy ott ahol te élsz hogy hívják, de itt Szlovákia déli részén biztosan úgy, hogy Vincentka. Az egy ilyen gyógyszer ízű ital ami jó a hangszálakra. Fellépések előtt azt itatja velünk és furcsa az íze, de segít kicsit könnyebben énekelni. Ha ordibálva énekeltél mint pl. egy rock koncerten akkor 100% hogy másnapra be fogsz rekedni. Egyik rokonom mikor hazajött Tankcsapda koncertről akkor alig bírt beszélni , nemhogy énekelni, de ott nyikorgott mellettem, ami azt jelentette hogy ő szeretné csak nem nagyon ment neki. Szóval szerintem pihentesd a hangszálaidat, ne énekelj sokat csak ha muszáj, ne kiabálj mert akkor jobban el is mehet a hangod és keress rá google-n így ; Vincentka víz . Előbb néztem rajta van, én azt ajánlom mindenképp. Ha nem akkor strepsils.

2013. aug. 25. 21:49
 4/5 anonim ***** válasza:

Előző vagyok

Ez kimaradt:

Nekochan, 12/L

2013. aug. 25. 21:50
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod! :)
2013. aug. 29. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!