Mit tegyek úgy legyen állásom Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv ne vegye el a Rokkantsági járadékomat, meg a Fogyatékossági támogatásomat új jogszabálynak köszönhetően?
Szerencsémre hivatalos levelet nem kaptak tőlük mert véglegesítve vagyok enyhe fokú autizmusom végett. Sajnos kötelező lett véglegesítettek körében is, Új komplex vizsgálatra kell menniük munkaképesek között akik munkanélküliek.
Előttem van nem vagyok középkorú felnőtt. De egy biztos Jogászok tanácsadása nélkül oda be nem teszem a lábamat. ,,Inkább leszek 20 évig munkanélküli, mint hogy pénzbeli támogatás nélkül maradjak." Jelenleg 1,5 éve nincs állásom valójában nem kívánom 20 évig ne legyen állásom. Fogalmam sincs pontosan mit tegyek.
Lehetőleg érthető és értelmes válaszokat szeretnék.
Külön reménykedem abban, hogy nem csak a februári havi Rokkantsági járadékomra fog járni az egyszeri 13. havi 100%-os Rokkantsági járadékom. Hanem Március elején a februári havi 80%-os Fogyatékossági támogatásom mellé is, meg fog érkezni az egyszeri 13. havi 100%-os Fogyatékossági támogatásom is.
Mivel egyedül álló és gyermektelen felnőttként anyagilag a munkám mellett, egy egyszintes 25 Nm-es kis mellék épületi lakhelyemen úgy élek anyagilag, mint egy pedagogus házaspár él Magyarországon anyagilag 1-4 kiskorú iskolás gyermekeikkel együtt egy 2 szintes 120 Nm-es kertes családi házban.
Annyi lett a változás, hogy a könnyű ipari munkahelyemen belül 2009.09.01.-2012.02.29. között dolgoztam utána el lettem indoklás nélkül bocsájtva. De előtte 1 évig pályakezdő munkanélküli voltam.
2014. Május 5-óta van meg a Szociális intézményes védett munkahelyem, ahhol betanitott előállitó munkákat végzek, és 2014. December 1-től már nem nappali ellátottként hanem Fejlesztő foglalkoztatásban vagyok ott.
Viszont onnan 2030. Január elejétől már nem szeretnék oda járni dolgozni, mert 2024. tavaszán nagyon megváltozót a külsős munkák mennyisége, és ipari mennyiséget a határ idős munkákban már végezni, mert közepes fizikai munkának számit ülő munkaként, és olykor álló helyzetben sem könnyű vissza rakni egy nagy zsugor fóliában 24 db ásványvizes palackokat.
Minimálórabér Bruttó 30%-át keresem meg heti 20 órás műszakban amiből 10%-os Nyugdijjárulék levonással jár, és nincs fizetet szabadság sem fizetet betegállomány. Mellék állást nem végethetek amig ez a munkahely van.
Munkahelyet azért nem váltok mert nem tudok autót vezetni, és nem lenne olcsó a Kresz és az autó fentartása sem számomra: a másik olyan helyen lakom ahhol sokat kell sétálnom és gyalogolnom is mire ki érek a legközelebbi tömegközlekedés megállójához.
És dimbes-dombos utcában lakom, ahhol télen havas-jeges utcákon nem könnyű biztonságosan a legközelebbi tömegközlekedési megállóhoz eljutnom, olyankor otthon szoktam maradni és az ónos eső figyelmeztetés végett is amit más munkahelyen belül ezt tőlem nem fogadnák el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!