Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen orvosságokat vehetek...

Milyen orvosságokat vehetek vény nélkül?

Figyelt kérdés
Elég sokminden hiányzik a szervezetemből. Vitaminok, vas… 16 éves vagyok és a BMI kalkulátor alapján alultápláltnak számítok. 171cm magas vagyok és a súlyom 51-55 között ingadozik. Pár hete elkezdtem mindent enni, egész nap ettem, de nem híztam. Van amikor egyáltalán nincs étvágyam, van amikor az egész házat felfalnám. A B vitamin nagyon hiányzik, és a C is. Az orvosom májusban kiírt Beviplex N orvosságot és Ferrum Sandozt a vasra. A menziszem sem rendszeres, azt mondja az orvos, a vashiány miatt van. Anémia. Amikor kicsi voltam mindig ittam étvágyserkentő orvosságokat. Mindig volt valami baj a szervezetemmel. 11 évesen 27kg voltam. Nem vagyok anorexiás, eszek normálisan, gebe sem vagyok, nem látszanak a bordáim és nem süllyedt be a pofám. Ha kell, teszek képet. A lényeg az, h vitaminokat szeretnék inni. Valakinek valami ötlete melyeket birnám? 16L
2013. aug. 16. 03:35
 1/2 Salx Narval ***** válasza:
Egyél sok zöldséget, gyümölcsöt, igyál sok folyadékot, teát, facsart leveket, ásványvizet, sportolj, mozogj. A gyógyszereket, vitaminokat, bízd az orvosra, ő tudja miből, mennyire van szükséged. Kérd a háziorvosodat, hogy küldjön el dietetikushoz, táplálkozási tanácsadásra.
2013. aug. 16. 04:17
 2/2 anonim ***** válasza:
Olyan multivitamin készítményeket szedjél, amik nyomelemeket is tartalmaznak, azok nélkül ugyanis a vitaminok nem tudják kifejteni a hatásukat. A Béres multivitamint javaslom.
2013. aug. 16. 04:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!