Ki kéne vetetnem a mandulámat?
Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy 16 éves vagyok és szinte mindig be van gyulladva a mandulám. Nyáron is, a legnagyobb melegben. Folyton kis fehér darabkák jönnek ki a mandulámból és van, mikor nagyon elkezd fájni. A hajam az elmúlt 2 hónapban jelentősen hullik, ami számomra furcsa és ijesztő, mert nagyon dús hajam van. Vasalom a hajamat, de nem olyan jelentősen, hogy ilyen mértékű hullást idézzen elő. Egyre erősebben gondolok arra, hogy ez talán a mandulámtól van. A másik dolog pedig az, hogy szinte mindig fájnak az ízületeim és nem értem, hogy mitől. Fáradékony vagyok és fáj mindenhol. Már utánaolvastam és sok helyen írják, hogy a krónikus mandulagyulladás okozhatja ezeket a tüneteket. A védekezőképességem is elég rossz, mostanában minden betegséget elkapok, de főleg a mandulám miatt vagyok folyton beteg. Az orvos még nem utalt konkrétan arra, hogy ki kéne vetetnem, de tényleg elég rosszul vagyok a mandulám miatt. Először is ki szeretném deríteni, hogy miért hullik a hajam. Mit javasoltok? Csináltassak egy teljes vérképet? Most, még őszi szünetben szeretném elintézni ezeket a dolgokat, tehát akkor elmennék vérvételre, hajgyógyászhoz, fül-orr-gégészhez. Mit ajánlotok?2009. okt. 28. 00:18
1/2 A kérdező kommentje:
Jaj, azt elfelejtettem írni, hogy reggelente mindig ilyen sárgás váladék jön fel a torkomból, valamint gyakran elmegy a hangom, mert rászalad az a váladék és nem tudom felköhögni, ami elég kellemetlen. Esetleg allergia lehet? Komolyan nem tudom, hogy milyen úton induljak el.
2009. okt. 28. 00:34
2/2 anonim válasza:
Ez nagyon komoly dolog,nem is hinnéd mennyire.A góc a mandulád.Tályogos,gennyes lehet.A hajad a gyulladástól hullik.Nem lehet,hanem biztos.Irány-még ma!!!!!!-a háziorvos.A mandula normális esetben egyik védőpajzsunk,ám amikor foly. gyulladásban van,jobb ha eltávolítják.Fogd meg az állad alatti nyirokcsomókat.Forróak és nagyon duzzadtak,ugye?Ez nem játék,kérlek vedd komolyan,amit írtam.Nem ijesztgetni akarlak,de rámehet a szívedre és sorolhatnám még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!