Ha csinállok magamnak köldökpiercinget elkaphatok valami fertőzést?
Figyelt kérdés
még nem vagyok 15 éves (még 3hónap) szeretnék egy köldök piercinget... ha magamnak steril eszközökkel csinállom akkor felléphet valami komplikáció ? :D már többször lyukasztottam ki a fülem (porcba is és mindig jó helyre szúrtam nem fájt meg ilyenek) kell valami kenőcs utánna használni vagy valami ilyesmi ?2013. aug. 13. 20:06
1/2 anonim válasza:
Ha a terület megfelelően van fertőtlenítve / pl. megmosod előtte antispetikus szappannal (chlorhexidin, kvaternol pl., zsírtalanítod steril benzinnel a szúrás helyétől a periféria felé (ezt a folyamatot kétszer kell csinálni), majd szintén kétszer a bőrt le kell mosni fertőtlenítőszerrel, amely (1-5 %-os jódtintúra, Betaisodona - a jód megöli a baktériumokat, fixálja a bőrt, megnehezíti, hogy a kórokozók a mélyebb rétegekből a felszínre jussanak - és steril eszközöket használsz, jól szúrod, jó helyre, majd a végén Octenisept fertőtlenítőt használsz, vigyázol a szúrás helyére, akkor semmi bajod nem lesz :)) (ez csak egy kis kukacoskodás volt, a műtőben készítenek így elő beteget, ha annyit csinálsz, hogy előtte lekened jóddal, meg használod az Octeniseptet plusz steril eszközöket használsz, akkor nem elsz baj)
2/2 anonim válasza:
+ érzéstelenítsd a területet jéggel, lidocainnal. Vegyél Branült, főzd ki a pc-et. stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!