Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Candida-diéta, hogyan? (...

Candida-diéta, hogyan? ( többi lent)

Figyelt kérdés
Csináltan egy belsőleges Candida tesztet, és pozitív lett. Olvastam hogy ebben az esetben írnak gyógyszert, és el kell kezdeni Candida-diétát, de minden oldalon mást írnak róla. Pl. az egyik szerint lehet enni túrót, a másik szerint nem. Anyám azt mondja gyümölcsöket egyek, a neten meg az van, hogy tiltottak az első két hétben. Akkor most mit lehet, és mit nem? Akinek volt hasonló baja, írja már le, légyszi, hogy mit hogyan stb. :) Meg az a baj, hogy nagyon nehezen tudom tartani, hogy ne egyek, állandóan éhes vagyok, erre nincs valami étvágycsökkentő, vagy ilyesmi?

2013. aug. 12. 17:39
1 2
 1/11 Bárzsing ***** válasza:

Ezt a Candida diétát sosem értettem, attól, hogy kevesebb szénhidrátot eszel, még ugyanolyan (normál) tartományban lesz a vércukrod, ha nincs baja a hasnyálmirigyednek. No, mindegy.

A túróban gyakorlatilag nincs szénhidrát, úgyhogy eheted, a gyümölcsökben van, inkább zöldségeket egyél.

2013. aug. 12. 17:50
 2/11 A kérdező kommentje:
Én sem értem igazándiból. Az egyik oldal írja, hogy semmit nem lehet enni, amiben cukor, vagy akár fruktóz van, mert a gomba azt is lebontja, és elvan belőle. Ez oldal szerint se tejet, se túrót nem lehet csak juhtúrót. Szóval én már nem tudom mit higgyek, de túrót szerintem is lehetne. .
2013. aug. 12. 18:26
 3/11 tanárnő ***** válasza:
Nagyon szigorú diétán voltunk a gyerekemmel, semmit, amiben bármiféle gomba van (élesztőgomba,penészgomba,erjesztőgomba)van, cukor kizárva (sok gyümölcs és zöldség is, pl. banán,szilva, borsó, bab) és a legtöbb felvágottat is tiltva, sajtok közül egyedül a mozarella. Inni csak vizet. A gombákat elkerülni a legnehezebb, az összes kenyér, péksütemény tartalmaz élesztőt...Nagyon sok citromot ajánlott az orvos, magában is és citromos víz formájában. Nagyon kemény 3 hónapos diétával (és mínusz 9 kilóval) jó időre elmúltak a problémáink, de nem könnyű, annyit mondhatok. Éhség ellen rágcsálj valamit (karalábé, répa, stb.) tudom, hogy nem nagy segítség, de -nagy önfegyelemmel- ki lehet bírni!
2013. aug. 13. 07:37
 4/11 tanárnő ***** válasza:
Lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam: sajtok közül egyedül a mozarellát szabad enni.
2013. aug. 13. 07:39
 5/11 anonim válasza:

[link]

[link]

Ezek sztem nagyon jok. A grepfruitmagbol a bioextrasat ajanlom, sok hagymat, citromot.

A farkasehseg termeszetes velejaroja. SOk recept van, amit el lehet kesziteni, candidasoknak valo, vannak fenymasolataim, ha erdekel, elkuldom fenymasolasdij es postakoltseg ellenebe. A hajdina pl nagyon jo, sok zoldseg, a gyumik kozul a magas cukortartalmukat keruld el.

A szabo gyuri bacsi teai kozul en a tisztitot fogom kiprobalni.

2013. aug. 13. 17:28
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat ! :) Hát igen, ezzel az éhséggel nem sok mindent tudok kezdeni, hiába eszek répát, vagy valami más zöldséget, mert igazándiból édességet ennék, de azt nagyon :) Kemény egy diéta, de ha muszáj, hát muszáj.
2013. aug. 13. 21:16
 7/11 anonim válasza:

[link]

Itt mindent szepen leirnak.

2013. aug. 13. 22:29
 8/11 anonim válasza:
Bakony joghurt meg nagyon jo. Igen, a tej sem, mert abban is van tejcukor.
2013. aug. 13. 22:31
 9/11 A kérdező kommentje:
Ez mókás, másik oldalon meg azt írják hogy a tejcukrot lehet enni, de kicsit lejjebb meg tiltja a tejet :D
2013. aug. 14. 08:06
 10/11 anonim válasza:
én 3-as válaszolón estem padlóra. mi az hogy CSAK VIZET? ez akkora badarság, hogy ritkán hallok ilyen. zöldségek leve, vagy a GYÓGYTEÁK, is jók, és segítenek. van olyan gyógytea is ami egész jó ízű. arra még én se jöttem rá hogy pár dolog, ami tiltott az ehető-e vagy tényleg nem szabad, de biztos hogy a gyógyteákat ajánlom.
2013. dec. 2. 03:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!