Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért vagyok mindig beteg?

Miért vagyok mindig beteg?

Figyelt kérdés

Ebben a tanévben már kétszer hiányoztam 1 hetet a suliból. Egyszer valami influenza szerű betegség volt, de nem voltam lázas, múlt héten meg valami hányós szerű, de nem hánytam. A barátom szerint csak lelki problémáim vannak. A közérzetem is rossz. Nagyon nehezen viselem ha a gyomrommal probléma van, és egy hete tart már!

Sok a savam, kaptam rá gyógyszert (Pafenon), meg iszom a Salvus vizet, de nem merek enni szinte semmit. Persze azért valamit csak magamba tömök, egy-egy szendvicset, vagy ilyesmit... Béres cseppet (+C-vitamin) is szedek. Lehet, hogy tényleg fejben dől el, és nem is vagyok igazán beteg?


2009. okt. 23. 08:50
 1/4 anonim ***** válasza:
"hányós szerű betegség,de nem hánytam" -- nem lehet,h te csak nyafogsz?? Egy kis rosszullevés még nem betegség!Attól még simán lehet iskolába menni!Szerintem foglalkozhatnál kevesebbet a problémáiddal.Egyik ismerősöm halálos beteg(rák),mégis minden nap eljár dolgozni a kemo mellett.Róla pl példát vehetnél,ne nyavalyogj!
2009. okt. 23. 09:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Ez nem nyafogás, meg nyavajgás, hanem valós probléma. Egyetértek azzal, hogy sok minden fejben dől el, és valószínűleg nálad is része lehet a problémának, hogy lelkileg nem vagy stabil, magabiztos. A másik gond, ami ilyenkor szokott lenni a táplálkozás meg a mozgás. Fontos lenne az emberi fajnak megfelelő, zöldség-gyümölcs-mag + néha kevés hús típusú táplálkozás kialakítása (a neten bőven találsz rá tippeket megoldásokat), és a rendszeres mozgás, futás. Szóval teljesen meg kell újulnod testileg és lelkileg. Sok sikert hozzá!


Ja, és a sok savnak sem a gyógyszer a megoldása, hanem a táplálék lúgosítása, amiről a neten szintén olvashatsz, de a lényeg itt is az, hogy a zöldségek lúgosítanak elsősorban, másodsorban a gyümölcsök, hús meg a cukrok, a fehér liszt félék meg savasítanak. Told el az arányt a lúgos felé. Ilyesmik legyenek a fő táplálékaid: káposzta, kelkáposzta, mindenféle retek, zeller, sárgarépa, cékla, brokkoli, padlizsán, zöldbab, paprika, paradicsom, krumpli, gomba stb. A zöldségeket elég egy kis vízzel vagy a nélkül betenni a mikrosütőbe, és pár perc múlva kivenni. Öntetet ha kell, tofuból csinálj hozzá, az szintén nem savasít. (Receptek a neten.)

2009. okt. 23. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:

[link]

én ezt találtam. am. tudom h nem kellene nyavalyognom, de ezt akár fóbiaként is fel lehet fogni. (pl.: ha valakinek hányingere van, már attól is bepánikolok, nem ha nekem)Az ilyeneket nagoyn nehéz leküzdeni, de próbálkozom. És attól hogy az ismerősödnek rákja van, attól még én is lehetek rosszul. Nem vagyunk egyformák.

Mozogni sajnos nem nagyon van időm, de tesi órán aktív vagyok, és sokat sétálok a kutyámmal a friss levegőn.(utálok futni)

Köszönöm a válaszokat :)

2009. okt. 23. 09:36
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem azt mondtam,h ne legyél rosszul,hanem azt,hogy ne foglalkozz vele,mert csak bebeszéled magadnak,h úr isten milyen nehéz meg rossz ez az egész,és ezzel foglalkozol,emiatt vagy rosszul.Magyarul igen:lelki bajod van,de az se nagy,csak sajnáltatod magad.
2009. okt. 23. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!